Putrajaya

Haziq tak pernah dapat berjalan-jalan kat putrajaya sebelum ni. So sempena saudara kita datang dari Penang..so kita bawalah pusing-pusing Putrajaya hari Ahad hari tu...

Haziq apa lagi..bukan main sukalah sebab dapat berjalan sesuka hati...kawasan luas & selamat. Ke hulu ke hilir jalan sorang-sorang. Sampaikan ada dua tiga orang pelancong datang nak bergambar dengan Haziq. Memang famous betullah Haziq hari tu....


Cuba tengok....Berjalan sakan

Mana nak langsung orang pimpin tangan dia..Asyik berjalan ajer kejenya. Langsung tak hirau panas terik tu....Mummy plak yg risau takut hitam anak teruna mummy ni.....Langsung tak teringat susu or makan...bergelak sakan ajer dok main dengan bayang-bayang sendiri..yg lain-lain semua berteduh kat bawah pondok...Haziq ajer dok layan perasaan sorang-sorang


Mummy suka sangat tengok aksi Haziq..bukan main lagi happy dapat berlari ke sana sini...Suara Haziq sorang ajer yg dengar kat situ...kejap gelak..kejap menjerit...akak letih...cari daddy..rehat kejap..lepas tu sambung jalan lagi....memang kuat betullah anak mummy ni..


Ni la peminat Haziq dari Korea

Sebenarnya peminat Haziq ni datang dengan husband dia...Tapi Haziq cuma nak bergambar dengan wife dia ajer..bila husband dia nak ambil...cepat-cepat Haziq lari ke mummy.....boleh tahan gak ek Haziq memilih...nak yg perempuan ajer...dah tu pandai menyakat orang...dia nampak ajer orang pegang camera...cepat-cepat g lalu..bila orang nak ambil gambar dia..siap berhenti ala-ala model...berkeping gak la orang tu dapat gambar Haziq...jeles mummy tau


Dah letih..

Bila dah letih baru tau cari daddy..minta di dokong..ini pun bila semua orang nak balik dah...baru tau penat kan? kalau tak tak tau langsung penat......Yg heran tu...semakin hari Haziq ni semakin rapat dengan daddy..dengan mummy buat tak tau ajer..pandai betul Haziq memilih kan?







***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

3 comments:

Mentari Muncul Lagi said...

Wah seronotnya nyer Haziq dapat berjalan sendiri dengan jayanya kt putrajaya... Cayalah Haziq siap dpt pikat tourist lg... mummy kena jaga2 sikit nanti cepat lak dpt menantu ahakssss...

Elyn said...

hehe dpt lepas mmg dierang suke. jenuh la kite nk ngejar kan??

Rizziela said...

Anti Ekim..
Dapat memantu lambat lagi..Haziq sekarang ni pun..pampers mummy yg kena beli lagi :D

Elyn..
Memang pun...sampai berpeluh daddy dok kejar anak dia...yg si anak sikit pun x kisah kat orang..lagi kita kejar..lagi jauh dia lari