Si Handsome punya aksi

Haziq sekarang ni memang suka tido lambat. Kadang-kadang boleh bawa sampai ke 12am baru nak tido. Itupun kena paksa. Nama nak tido sendiri...jangan harap. Bila masuk ajer dalam bilik..melompat-lompat suka...ingatkan suka sebab nak tido...tapi salah...suka sebab dapat main atas katil dalam suasana yg sejuk sebab daddy akan on kan air cond bila si handsome masuk bilik.

Part yg paling Haziq suka ialah memanjat kepala katil. Sibuk nak jengok kat tingkap. Bukannya boleh nampak pun sebab ada koridor...tapi nak gak tengok... tapi biasanya tak sempat nak jengok..Haziq dah jatuh berdebom...atas mummy...sebab kepala katil tu boleh dibuka tutup...so memang tak boleh berdiri la kalau pegang kat situ...unless kalau Haziq pegang kat jeriji tingkap..tapi selalunya Haziq akan tumbang...


Sekarang dapat akal baru...suka bersandar kat bantal peluk yg mummy letak tepi dinding. Maklumlah katil mummy tak rapatkan sangat ke dinding..so ada lubang sikit...lapiklah bantal peluk tu kat dinding....so Haziq gunakan bantal peluk tu sebagai tempat mainan dia plak..dok bersandar sambil gelak-gelak kat mummy...kaki sibuk dok cari badan mummy...tak dapat mummy...daddy pun jadilah
Cute tak Haziq?


Macam-macam gaya Haziq atas katil...tengoklah...duduk...baring..mengiring..memanjat..semua ada...sampai daddy dah puas pujuk ajak tido...masih tak mau lagi..muka masam ajer bila daddy dah peluk....Haziq belum puas main...dah ajak tido..mana tak marah kan?


Haziq tengah protes sebab daddy dah swithc off semua lampu..tv pun dah tutup...habis gelap bilik tido..tu yg muncung panjang ajer...siap menonggeng tunjuk tanda protes....ada mummy kisah?????

Last-last g dakap daddy..suruh daddy pujuk...tapi daddy buat derk ajer...ha ha ha..padan muka Haziq...last-last pusing gak cari mummy....cari apa lagi kalau bukan penampal mulut sebelum tido...itu wajib ada sebelum tido...satu lagi perangai Haziq ialah....kalau tido sure nak tido tengah...kalau letak tv...sibuk ajer nak bangun..nak gak tido tengah..nak rasa panas badan mummy & daddy...baguslah Haziq Irsyad ni.. Daddy pun....terpaksalah redha ajer :D

Itu baru anak sorang...kalau ada dua macam mana???? muat lagi ke katil itu???






***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

sama cam aqish la suka panjang kepala katil sambil mengintai2

siti said...

salam ziarah...