Berjalan Malam

Semalam Haziq keluar berjalan malam. Ni semua angkara daddy yg set up dia punya plan malam-malam buta. Haziq balik rumah dah tido dah. Tapi terjaga plak bila mummy dah prepare nak buat deco kek....

Bila Haziq dah bangun...memang x senanglah mummy nak deco. Haziq suka kacau mummy. Nak dukong la..nak susu la..nak peluk lah..semua ada...bukannya nak duduk dengan daddy kat depan tv tu..

Dalam 10.15pm macam tu daddy ajak kita temankan daddy g Puchong. Daddy ada biz kat sana...nak tak nak sure kena ikut..tak kan nak duduk rumah berdua ajer kan? takutlah....

So keluarlah kita 3 beranak meredah kepekatan malam... apa yg mummy perasan,...kat kawasan rumah kita jarang ada orang yg keluar malam kecuali keluarga kita yg memang fesyen suka berjalan malam..bukan malam ajer..siang .. tengahhari...petang pun kita redah...


Dalam kereta sebelum bergerak..hujan tau kat luar tu


Anak daddy...pantang nampak stering..mulalah tarik baju daddy


Tengoklah saya....saya dah besar tau

Dari dulu lagi daddy memang tak suka mummy dok belakang bila naik kereta. So masa Haziq masih kecik..mummy turutkan ajer..tapi sekarang ni memang tak boleh. Susah nak control Haziq bila dia tak tido or menyusu waktu dalam perjalanan. So sebagai lagkah paling senang & mudah...mummy dok belakang dengan Haziq..ruang yg lebih luas dan senang untuk Haziq "membuaskan" diri dia...memang tak dok senyap mamat handsome ni...ada ajer keje dia nak buat..Habis kertas2 dalam kereta dia tarik keluar....


Dapat topi daddy


Nak panjat kerusi....boleh ker?


Letihlah mummy...siap bersandar lagi tu...


Geledah kat bahagian bawah plak..


Dapat kertas daddy


Apa kes ni?

Orang baca buku tak adalah teruk macam Haziq ni...Ini sampai tutup mata-mata macam mana nak baca? ini sebenarnya taktik Haziq ajer..bila mummy tak pandang...elok ajer dok membelek kertas tu..bila nampak ajer mummy pandang dia..terus mengada-ngada dia datang..tutup plak muka dengan kertas sambil mulut bising..konon-kononya dok membacalah tu


Habis dah membaca...tangan masih dengan topi daddy


Mengantuk sangat dah

Nasib baik tak lama sangat tunggu daddy...kejap ajer...lepas tu terus balik. Bukan apa...mummy ada lagi cup cake yg belum siap di deko...so cargas balik...balik singgah kat Mc D kejap..beli bubur nasi sebab malam kita belum makan...mummy tak masak..

Sampai ajer kat rumah..Letak ajer Haziq..terus tido..yerlah..letih sangatlah..s.ebab siang tak tido kat rumah oni. Asyik nak main ajer....so balik rumah sure letih..tapi Haziq tido kejap ajer...lepas tu bangun kacau mummy dok buat keje...letih la nak layan dia...tapi memang seronok bila layan anak..




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

1 comment:

Elyn said...

hehe we all ni pun baru je start mulekan enjin berjln malam. seb baik la weekend je kiterang buat hal camni. hahahah