Kegilaan Baru

Sekarang ni buat cup cake dah menjadi kegilaan mummy. Memang best. Tambah-tambah bila nak mendeko. Adik-adik mummy pun suka tolong bila time nak mendeko..sama membizikan diri

Ini adalah antara hasil yang dah mummy hasilkan. Memang tak cantik...maklumlah....amatur buat. G kelas pun sekali ajer..itu pun basic ajer....

Resepi yg cikgu bagi mummy try sekali ajer..yang lain-lain ...mummy ambik kat internet ajer..Alhamdullilah memang menjadi lah resepi yg diaorang tempek kat internet. Sedap gak...

Jom layan cup cake yg telah dihasilkan


Deco yg pertama mummy buat...merapu meraban ajer...habis makan oleh saudara-saudara mummy. Perisanya adalah coklat & vanila sahaja


Ini pun sama. Ini adalah hasil yg kedua..masih tak cantik...tapi kreativiti ni dah bercampur dengan hasil tangan maksu Awin & Uncle Ijon

Ini idea untuk bagi kat familly yg datang dari Penang..sekali hantar 4 kotak yg ada 15 biji setiap kotak..perisa coklat, vanila & oren...Habis semua diangkut balik penang



Yang ni mummy buat ..1st order dari Maksu Awin..sampai ke JB dia bawa


Yang ni saja suka-suka buat untuk makan-makan untuk office

Yang ni order by Ms Exter untuk b'day parti...tak cantik langsung pada pandangan mummy....Tangan tak berseni langsung..tapi insyallah..akan dipractisekan lagi

Yang ni daddy bawa g office...bagi officemate daddy rasa & bolehlah order kalau suka...

Ini order by Nadia...sempena hari ibu...pun mummy tak puas hati...tapi nak buat macam mana..ini lah hasil kerja keras tangan mummy yg memang keras ni..dulu memang tak minat langsung dalam lukisan..so bila dah berusia ni...tak pandailah nak melukis



Ini Order by anti Nora...Office mate dia order 12pc cup cake Coklat Moist... portion yg besar dengan harga yang baru


Ini pun order by anti Nora...perisa Oren & Vanila

Ini coklat moist untuk mummy bagi kat officemate mummy....tapi sampai office dah penyet seketul..tersalah letak...tension betullah mummy


Antara yg dioerder oleh Anti Nora

Harap di masa hadapan mummy akan lebih kreatif dalam menghasilkan cup cake yg cantik & sedap. Sekarang ni mummy banyak refer dalam internet sebab tak banyak idea nak deco cup cake ni...tak pandai & tak berseni

Haziq Irsyad pun sangat suka dengan cup cake mummy..tapi mummy tak bagi yg dah siap ada cream tu...mummy bagi cup cake without cream. Kalau ada cream mau bercomot Haziq makan lagi pun tak bagus...Cream tu kan manis...tak bagus untuk kesihatan gigi Haziq yg cute tu...

So kepada kawan-kawan mummy yg nak bagi sokongan padu pada mummy..jangan lupa order cup cake dari mummy yer.....:D




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

1 comment:

Elyn said...

hamboi rajin betui ni!!