Bogel

Sekarang ni memang musim panas kan? Setiap kali dok rumah..sure berpeluh sakan Haziq. Kesian sangat tengok dia...

Kalau tak ada orang ...mummy sure akan bogelkan Haziq...biarkan ber CD ajer. Lega sikit...tapi oni & tok mummy tak suka biarkan Haziq berbogel...tak berkenan katanya


Aksi Haziq....

Bukan main kusyuk sekali Haziq ...cuba tengok ...Langsung tak perasan mummy dok ambil gambar.....


Tak puas hati.....duduk plak...sambil tangan dok bertongkat kat lantai..kusyuk sangat tu...cuba teka.........
?
?
?
?
?
?
Tengok AF8 La

Haziq bukan minat sangat tengok AF8 ni..tapi Haziq sangat suka dengan lagu tema AF8. Kalau dengar ajer..terus ternga-nga...sampai orang panggil pun dia tak tengok..memang asyik sekali...


Bila dah habis lagu...berguling plak...siap dengan botol kat tangan...orang bentangkan tilam...tapi tidonya atas karpet gak..memang suka guling-guling tau Haziq ni...seksi kan?



Mummy angkat letak atas tilam.....dok la kejap..Isap botol dengan penuh kusyuk sekali. Tapi jangan salah sangka...bukan Haziq minum susu tau...minum air glokuse ajer....minum susu jangan harap....Haziq tak mainlah minum susu dalam botol..nak fresh gak...


Tak sampai 5 minit..bangun plak...berjalan siap botol tak lepas tu....entah kemanalah nak pergi tu....bogellah anak mummy ni...tak malu kan?

Rupanya sibuk nak berFB anak mummy. Pantang nampak lap top..mesti nak kacau..macam dengki ajer tengok mummy dok online....siap suruh tutup lap top lagi....kalau mummy tak tutup...Haziq yg tolong tutupkan....memang tak senang lah tengok mummy nak layan FB


Tengok tu...sambil berFB boleh minum susu...layan ajer lah Haziq...harap2 bila dah besar nanti...Haziq akan celik IT yer sayang....rajin-rajin belajar...insyallah pasti berjaya...


Dah habis berFB Haziq nak g solat Asar jap...hi hi ..suka sangat dia pakai songkok tu...dengan baju & seluar tak pakai...gitar kat tangan..macam mana nak g solat ni...hi hi hi saja akal ajer nak suruh mummy ambil gambar dia la tu....cerdik lah sangat si handsome ni,,,,,,,,


Nasib baik berCd ...tak la nampak huduh sangat...kalau pampers ajer tentu tak handsome kan? Tak per...musim panas ajer Haziq macam ni...bila tak panas...sure Haziq akan lengkap berbaju......handsome lagi tau





***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

6 comments:

KINA said...

KAK haziq pakai cd yer

ajor le kak cm ne nk pakai..huhuhuhuh

Rizziela said...

Kina,

Haziq pakai CD since umur dia 3 bulan lagi. Sampai sekarang memang berCD ajer..kecuali kalau tak sempat

Boleh..apa salahnya kalau nak belajar..akak boleh tolong ajarkan

Rizziela said...

Kina,

Haziq pakai CD since umur dia 3 bulan lagi. Sampai sekarang memang berCD ajer..kecuali kalau tak sempat

Boleh..apa salahnya kalau nak belajar..akak boleh tolong ajarkan

KINA said...

ok brand apa yg elok kak yeah?

Mentari Muncul Lagi said...

Nasib baik haziq ber CD kt umah klu bogel jer tak dapat aunty bayangkan huhuhu.. Rajin betui mummy haziq ni basuh CD.. Ezry nyer CD tak pakai2 lg angkara mama dia yang tak bpa nak rajin nih huhuhuhu...

Rizziela said...

Kina,
Sekarang ni macam2 brands ada kat pasaran. So depends pada kita yg mana suka..

Akak suka pakai babycoola. Lunatots pun akak ada gak..actually akak rasa kualiti dia macam sama ajer..tapi Babycoola lebih murah dari lunatots...

Anti Ikim,
Mesti kena rajin kalau nak jimat. Kalau tak..teruk gak mummy Haziq nak beli pampers..sebab Haziq boleh pakai brand Pampers, Dryper & Huggies ajer..