Cup Cake

Sekarang ni mummy memang giler-giler minat sangat nak buat cup cake. Alhamdullilah...sekali class pun mummy dah dapat buat cup cake dengan jayanya (cara mummy sendiri la yer)

So...sempena cuti weekend...mummy g cari bahan yg tak cukup tu untuk buat cups cakes lagi. Ini kerana orang dari kampung nak datang tumpang duduk kejap rumah kita..so boleh buat bekal untuk diaorang..

Alhamdullilah..menjadi dan mendapat pujian....licin habis cup cake mummy...tapi deco mendeco tu mummy tak sempat nak buat...ramai sangat yg dok sibuk nak tolong deco...so bagilah peluang kat diaorang untuk mendeko walaupun x berapa nak puas hati

Membakar tu agak mencabar bagi mummy,....coz ada gak kek yg boleh senget...rupanya Oven tu tak boleh guna api atas bawah...panas sangat...kek jadi mantat...so nasib baiklah maknjang yg dari penang tu ajar..dia suruh bakar guna api bawah ajer..so menjadi gak kek mummy dengan cantiknya...

Walaupun guna api bawah lambat...tapi oklah...kek cantik...


Cup Cake yg dihasilkan

Masih banyak yg perlu diperbaiki lagi....Daddy memang support mummy sepenuhnya...Daddy kata..kalau dah cantik nanti..bolehlah mummy buat business cup cake plak :D syoknyer

Mummy teringin sangat nak buat kek coklat moist...tapi belum cuba..kena attend class gak ker? ke ikut ajer resepi yg ada dalam interneet? kalau tak attend class takut tak sedap plak..tapi daddy kata..try dulu..coz untuk attend class cost dia tinggi gak..tapi memang berbaloi la :D


Kek yg mummy buat untuk 2 bancuhan dah habis..so x sempat nak bawa g opis & untuk oni gak...sebab semuanya habis dibawa balik ke Penang...so lepas ni kena g cari lagi bahan untuk buat cup cake lagi..kali ni kena buat untuk office mummy, office daddy & untuk oni jugak....wah! semangat ni




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

6 comments:

Elyn said...

hamboi hobi baru ni leh buat duit tau ziela!!! bile nk bg wafiq rase?? hehehhe

SHIMA said...

orait ar tu...berjaya gak buat drp shima x mencuba langsung...hehe

kak ziela guna resipi kat tenet ker?? deco mendeco tu siap beli nozzle ek...

exter said...

look yummy n nice~
cutie cutie cupcake.....
i saw "TER", where is "EX" ???
next time i wanna eat, hahahahha!!!
thanks ziela

noorcahaya said...

tak amek clas cupcake ek.. kene improve deco nyer.. kek coklat moist tu byk resipi kt tenet.. dorang guna miyak jek.. tp nak sedap guna butter yg dah di cairkan.. kalo ziela jumpa cmc (chocolate mist cake) resipi die ade guna minyak.. tu lah cmc yg ziela carik... biase kek tu sdp mkn keesokan harinya.. tgk lah pada tekak masing2

Rizziela said...

Elyn..memang hobi baru...nanti bolehlah wafiq rasa kalau ada rezeki kita jumpa nanti...

Shima..
semangat tu..balik terus g cari bahan2...nozzle tu dah dekat 10 pcs akak beli...x tahan tengok..best giler
akak g class la shima...

Exter...Ex telah hilang dimakan oleh my cousin..sorry...this week or next week i make special for you ok?

norcahaya...
senang tak buat coklat moist? tingin nak try..tp blm try lagi..tp mesti gak nak try....

VISION DE ARLEQUÍN said...

no mames, ke pedo, no entiendo ni maquina.

te mando un saludo desde MEXICO.

UN SALUDO DESDE ALGUN ESCONDIDO LUGAR DE MÉXICO.

EXCELENTE BLOG EL TUYO

"LA VIDA ES UN GRAN CIRCO, PERO SIN ESPECTADORES"