Bola dalam kereta


Dua tiga hari ni...mummy datang keje naik kereta daddy..coz kereta mummy tak berapa sihat nak masuk KL...kasi dia rehat dulu..

So kalau naik kereta daddy..malas plak nak angkut car seat Haziq..bagi duduk bebas ajerlah kan...lagipun ..bukan nyer lama...(tapi masih bahaya kan?)


Haziq memang suka bila tak payah dok dalam car seat...sebelum gerak dah pasang dah safe belt kat dia...kejap ajer dah terbuka...tengok...siap inform mummy..dah tak ada safe belt dah....dia buka sendiri tau...


Kacau mummy drive...nak buat peacelah...macam-macam akal lah si handsome ni

Senyum sebab bebas bergerak dalam kereta..di lambungnya bola tu ...suka dapat main..kena marah kejap dengan mummy coz menganggu mummy nak bawa kereta dengan bola tu...ajak mummy main..mana boleh.....orang nak cepat balik ni..penat

 

Bila marah ajer..t.ersengih..siap tunjuk gigi lagi...bukan apa...tak nak mummy marah lama-lama la tu..pandai sungguh ambil hati kan?
Baju ni ekceli untuk kenduri uncle..tapi orang yg jahit tu buat terkecik sikit bajunya..so oni bagi pakai harian ajer..so dah banyak pasang gak lah baju melayu Haziq sekarang ni..bagus kan? Haziq pun suka pakai baju melayu kan?



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***










Ball memang tak boleh tinggal..usung ajer kat rumah mummy & oni...suka sangat la dia dengan ball tu

5 comments:

AngahSayang2314 said...

budak2 memang suka kalau bab2 tue..angah pun tak pakaikan car seat gak...

✿etiey erywan✿ said...

hmmm memang! dirang suka sgt kalau tak payah guna car seat.. perasan dah besar kan.. :p

LYAfrina said...

asya mmg sejak kecik x pnah pakai car seat.. dah lya y jd car seatnyer.. hehehe

Deqna said...

dia dah besar mana nak duk kat car seat kan.. tak bebas...hehe

Amy Syaquena said...

budak dah besar mmenag tak nak duk dalam car seat.. mereka lebih suka bebas..