Bila mummy ada hal

Ni lah keje daddy dengan Haziq bila tiba hari sabtu..walaupun mummy tak keje...tugas daddy tetap kena basuh baju ...sidai baju & kutip baju....lipat baju ajer tugas mummy....

Syok kan?

Memanglah syok coz waktu ni mummy sibuk berbaring atas sofa sambil tengok tv...

Bukan selalu pun...jarang-jarang mummy dapat berehat....


Sambil sidai baju...anak mesti tengok gak...bukan apa..sayang terlebih tau..


Daddy takut anak bujang dia jatuh dalam air...sebab dulu Haziq pernah jatuh dalam air yg ada baldi..memang serius terkejut..memang terkujuat kami dibuatnya...sejak tu ..daddy memang marah kalau biarkan anak main air sorang-sorang..so sebab mummy tak larat..tugas tu diambil alih oleh daddy sepenuhnya

Haziq kalau dengan daddy memang puaslah mandi..sebab daddy rajin melayan..kalau dengan mummy ...sorry lah..tk larat


***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***





6 comments:

r|nA @ ja|j|na said...

wah, beruntung badan dapat husband baek hati..ikutkan badan ni mmg tak larat, tapi kene jugak buat keje..hubby rina ade gak tulung, tp tak selalu lah..tp dia paham, kalau kite melepek aje..

Nurul Aznil said...

Salam,

terbalik dgn kami. Dengan me Eiman puas mandi. Dengan Babah dia mandi setakat cukup syarat. tadernyer rendam lama-lama dalam baldi ke kolam ke, tader toys semua... :P

tapi Hubby you 1st class gitu tak kisah buat kerja rumah semua... best! best!

Fieza79 said...

sekala sekala tugas harus la di ambil alih..tgk keadaan jgk la kann..sian mummy...tk larat sgt tu..huhu

♥sYiLaSyiRa♥ said...

bestnya bila leh rehat...hihihi..hubby plk rajin menolong...yg pasti haziq lagi seronok...mandi sampai puas

Rinna said...

Bagusnyaa hubby ziela tolong menolongkan gitu ler..suami isteri.

Rizziela said...

Alhamdullilah...

Sejak pregnant memang hubby rajin menolong...yerlah...bawa 2 baby kan....

Kalau weekend..saya masak lah makanan kegemaran dia..banyak2 sikit...reward sebab weekday tolong saya

Weekdays pun hubby tolong masak...rajin dia....semoga berpanjanganlah sikapnya....lagipun saya tengah pregnant...