Wong Solo


Walaupun sepatutnya hari weekendlah mummy kena masak-masak kat rumahkan? tapi kemalasan melanda...mummy cuma sediakan breakfast ajer...lunch kita tak makan...sampailah dah pukul 4 lebih baru daddy ajak keluar makan...dah lapar katanya..

Pusing-pusing..last-last sekali kita makan laksa ajer kat Bangi. Cendol & Laksa dia sedap gak. Sebab mummy dah kemaruk nak makan laksa. Sampai 2 mangkuk tu habis. Tapi share dengan Haziq tau. Haziq suka sangat makan laksa..so mana cukup untuk makan semangkuk ajer kan?

Malam plak daddy belanja makan kat Wong Solo. Wong SOlo kat Bangi. Dah banyak kali nak try makan kat situ..tapi tak kesempatan & takut nak mencuba..

Setelah dah cuba...x lah best mana actually. Rasanya macam biasa jer...tapi mummy rasa price dia mahallah..untuk dua orang makan RM40 gak habis. bukan banyak benda pun. Daddy makan nasi goreng ayam dengan air mix fruit..mummy makan nasi ayam penyet..include dengan air mineral ajer..kedekut betul..Haziq minum milo suam ajer....



Tengoklah aksi Haziq..sibuk sangat dengan botol baru dia tu...tak menyempat orang nak basuh dia dulu nak isap...akal ajer tu..balik rumah nanti sure tak nak minum dalam tu punya.

Akal Haziq mummy dah faham sangat.. mula-mula ajer beria-ia...lepas tu tak mau dah..dah tak layan dah dengan benda tu semua..






 

***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***


1 comment:

nur salihah nordin said...

kak ziela, chumel baru jerk try makan kat ctu...price die mmg agak mahal ler....pastu klu set bg air mineral jerk...charge sampai RM10.90...sekali tu jerk makan kat ctu...tapi klu kat JM Beriyani House, mee bandung die mmg class r...sedap!!!