Mat Eskelator

Manalah datang perangai ni pun mummy tak tau. Sejak dah boleh berjalan ni..memang banyak betul akal si handsome ni. Sekarang ni pantang nampak eskelator. Mesti kaki dia melencong ke situ....x kira tangga tu turun ke naik..mesti dia nak g punya...

Kadang-kadang terkejar-kejar mummy dengan Haziq..yerlah..kita takut tersangkut ker..terjatuh ker ..apa ker...dia dengan senang lenang berjalan ke tangga karen tu..ish! memang aktive anak mummy ni

Mamat eskalator

Kejadian ni berlaku kat Mines... punyalah Haziq terjerit-jerit nagis dalam kedai The Chicken Rice Shop. Ingatkan naperlah dia x nak dok senyap ni. Puas pujuk..x nak diam gak...

Last-last.. Haziq tarik tangan daddy...ajak daddy g kat tangga...daddy buat tak tau ajer..mengeras kat tempat duduk...apa lagi..buka suara la Haziq..

Bila mummy pujuk...dia plak ajak mummy g kat tangga..yg tak tahan tu..siap tarik tangan tu...orang dok tengok ajer..malu punya pasal..bawa gak la Haziq g lepas gian...

Siap tak bagi mummy dukong tau..dia nak berdiri sendiri kat atas tangga bergerak tu..gaya dah macam orang besar..tapi Haziq comel lagi tau..

Adalah dalau 2 round buat..lepas tu baliklah nak makan nasi...dia terjerit2 lagi...daddy terpaksa habiskan makanan..tukar shift plak bawa Haziq...Ish! baru sorang..dah kelam kabut bila nak makan...macam manalah kalau nak bagi adik kat Haziq....tak makan luarlah mummy daddy nanti







***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Elyn said...

uihhh bahaya. aku dh bape kali kene kejar wafiq sbb die pun ske eskeleter ni. aku gerun kaki masuk dlam tu je!! auochhh

ashikin said...

biasa le tu.. teruja ngan tangga bergerak2