Sungai Congkak

Hari ni waktu mummy tinggalkan Haziq....Haziq menagis kat dokongan atok...Menagis sebab mummy tak bawa Haziq naik motor yer sayang? X bolehlah kalau mummy bawa sorang...kalau ada daddy boleh ajer...

Sedang asyik mummy dok ralit buat keje...tiba-tiba hp mummy berbunyi.....tengok...ada MMS la....MMS dari Oni plak tu....ni mesti Haziq ada buat akal baru...

Buka HP..tengok-tengok....














Handsome tengok syok dok mandi sungai plak


Banggalah tu...nak eksyen dengan mummy??

Terus mummy call daddy..inform daddy oni bawa Haziq pergi mandi sungai congkak...daddy marah..daddy takut oni bawa Haziq g mandi dengan kawan-kawan oni..Bukan apa...daddy risau kalau oni tak boleh control Haziq..maklumlah main dengan air kan??

Tapi mummy tau..sure g dengan uncle chik..sebab anti ayu ada tadi....tapi risau gak...sebab mummy tak suka anak mummy berjalan without mummy or daddy...mummy tak nak benda-benda buruk berlaku tanpa kehadiran kami..

Harap-harap oni & semua orang faham..bukan kami terlalu contorl anak kami..tapi kami terlalu risaukan keadaan dan keselamatan si jantung hati kami....

Tambahan plak bawa ke tampat yg berair macam tu...lagilah mummy risau...takut terjatuh ker...terlepas pandang ker...tiba-tiba air turun dengan lajunya...x sempat nak tangkap Haziq..or tak sempat nak naik kat atas jalan ke...mcm-mcm perkara buruk yg mummy pikirkan..itu yg menjadikan mummy tak suka orang lain yg bawa Haziq berjalan...

Haziq sayang...mummy tak control Haziq tau..cuma yg Haziq perlu tau..mummy terlalu sayangkan Haziq......sebesar dunia pun tak cukup untuk mengambarkan betapa mummy sayangkan Haziq...semoga ALLAH sentiasa mellindungi Muhammad Haziq Irsyad...





***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

3 comments:

KINA said...

em em la kak mmg hati tak senang kalau org lain bawak anak kita pi mana2...nk nk sungai tu..adeh...

Elyn said...

tadi pun aku dpt tau MIL bwk wafiq pi umah sedara. tp MIL call ngadu takle handle wafiq sbb wafiq asik nk berlari sana sini. hati ni dh risau sbb tau camne hypernyer wafiq.

hmm sama kes la kite ni ziela!!

Rizziela said...

Kina...tu la..mcm2 dok pok..


Elyn... sama..tapi x serupa..sure lepas ni nenek dia x bawa dah wafiq kan? sebab x blh nak handle