Hari pertama di Penang




Cuti 3 hari yg lepas baru plan nak dok rumah. Nak siapkan kitaorang punya project. Tapi plan failed lagi..

Hari Khamis..belum pun sempat masuk rumah..mak saudara hubby call nak cakap dengan mummy..nak tanya pasal orang berubat kampung kat Penang tu..lepas tu minta tolong bawa dia balik Penang..bawa jumpa orang tu..dia nak berubat...

Ish! dah la mummy ni mudah kesian kat orang...dia plak kata nak sponser minyak & tol..so kena gak la tolong kan....

Kete? pinjam lagi keta paklang..sebab nak balik ramai kan..mana cukup kereta kita yg besar gedabak tu...nasib baik paklang bagi...

So bertolaklah kita pagi Jumaat tu..Distinasi pertama kat Batu 10...ambil Oni dulu....tak siap lagi..tunggu lagi..padahal kkuar umah 630am...lepas ambil Oni terus ke Baiduri..Ambil tok mummy..dah ready tunggu kat bawah dengan segala kelengkapan....lepas tu terus ke subang..ambil cik Hawa & anaknya..tak siap lagi..kena tunggu lagi

Dah nak dekat 8 lebih baru bertolak dari Subang..agak lewat pada mummy...
Nasib baik daddy boleh drive waktu siang sorang-sorang tanpa bantuan dari mummy...so mummy layan mata ajerlah dengan Haziq...

Sampai kita lepak dulu rumah nenek..lepas tu baru susun rumah sebab nak berubat tu malam..so siangnya berjalanlah dulu kan..


Ni masa baru sampai rumah tok lang...Haziq dah letih tu lepas mandi...Tido ajer walaupun rumah bising...tapi mummy mesti ada kat sebelah..kena tepuk bila Haziq terjaga...boleh sambung tido balik

Tengah dok leka bersembang...Johor + Penang..carca marbalah jadinya

Tok mummy keletihan dok layan cucu kesayangan...

daddy sibuk ajer dengan business dia...

Dan bangun dah budak handsome ni..tapi enjin belum panas..berdakap ajer dengan mummy.. bila berjalan..Haziq memang tak nak dengan Oni..asik melekat ajer kat mummy...

Enjin dah mula nak panas dah masa ni..tapi masih suam-suam kuku lagi

Dah siap panas...tu dah siap nak main dah tu..
Masa ni dah lepas mandi..baju pun dah bertukar



Letih memang letih..sebab balik hari Jumaat Pagi....sabtu pagi dah balik KL...tapi oklah..sebab balik Penang pun bukan untuk berjalan-jalan kan...enjoy ajerlah kan..

Next ada lagi yer....



 
***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***


2 comments:

Elyn said...

uiks berjalan gak la tu... hehehhe igt lepak umah je!!

AngahSayang2314 said...

la kira tak lekat kat umah la... berjalan2 gak tue kan??