Kek Coklat Kukus

Sekarang ni mummy memang tengah giler buat kek..Macam-macam jenis kek pun mummy nak try. Memang best buat kek ni..sebab ramai yg suka makan....

Ini kek hari Selasa Mummy buat...terasa teringin sangat nak makan kek coklat kukus + ice cream. tu yg buat tu..tapi mummy kalau buat tak agak-agak..mesti buat satu adunan..apalah salahnya buat 1/2 adunan ajer kan?

Tapi tak per...bila banyak..boleh bagi orang lain rasa gak..so mummy bungkuskan untuk office daddy satu tuppaware..office mummy satu tuppaware...tok mummy satu tuppaware..oni satu tuppaware..sikit lagi tinggal kat umah untuk mummy makan bila terasa teringin..


Kek yg baru dilayer dengan coklat.....


Malas nak deco punya pasal...tabur ajer benda alah warna warni ni...


Dah siap potong untuk daddy bawa g opis


Ni mummy punya portion



Makan dengan ice cream kat office

Nasib baik officemate mummy kuar tengah hari g beli barang. So pesan ajer ice cream kat dia. Boleh la layan kek coklat + ice cream..memang bestlah...puas hati...





***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

SHIMA said...

wah,sedapnya...rajin btol kak ziela nie..nk follow gak,tp x reti la..ajo ler..

Mentari Muncul Lagi said...

ziela mmg rajin lagi2 klu wat kek bagi kengkawan opis try... sukeeeee nyerrr

Rizziela said...

Shima..
Kawan2 opis abg pun pelik..naper rajin sangat wife dia ni...
sekarang ni akak giler kek :D

Ekim...tu ar..bagi kawan2 test...kalau sedap..boleh buat lagi..x sedap x buah dah :D

KINA said...

kak nk resipi..sedap laa