Warded Lagi

06.03.2010 sekali lagi Haziq kena warded at Kajang Hospital

Sebenarnya jumaat malam mummy ada company diner untuk Long Award Service. So pada asalnya mummy tak mau joint...sebab kesian kat Haziq yg akan ditinggalkan sampai malam

tapi ....bila 530pm  hujan turun dengan lebatnya...so mummy tak dapat nak balik ....so diaorang terus ajak joint g dinner.....Minta izin dengan daddy...daddy bagi..so mummy pun g la diner

Memang tak sangka betul...sebabnya memang hati mummy tak berapa sedap waktu makan tu..tapi tak ada lah sampai terfikir ke arah yg tak baik...tengah-tengah makan daddy sms mummy tanya bila nak balik..memang pelik la...sebab daddy pun tau diner habis pukul berapa...tapi naper tanya plak? tapi x syak apa-apa lagi...tanya daddy naper tanya mummy mcm tu..daddy kata...x ada apa-apa..just tanya ajer..

Bila mummy sampai rumah oni dlm 10pm ...mummy nampak oni dok dukong Haziq yg tertido atas bahu oni..masih tak syak lagi....

BIla nak ambil Haziq...oni mcm x bagi ajer....tapi mummy ambil gak...sian tengok Haziq..mata mcm bengkak..mungkin mengantuk sangat kot...bila dah lama duduk baru oni bagi tau...Haziq tadi menagis sebab atok tarik tangan Haziq...bukan atok segaja...Haziq nak terjatuh...atok nak selamatkan kepala Haziq dari terhentak..tu yg tarik tangan...tak sangka plak boleh terkuat..

Menjerit oni kata Haziq waktu jatuh tu....Atok pun dah panggil orang datang tengok...takut patah or terseliuh ...tapi orang tu kata x ada apa-apa..tapi bila pegang tangan Haziq..sure Haziq menjerit sakit...sian sangat mummy tengok....tapi tak per..oni kata esok boleh baik...

mummy pun bawa balik Haziq..tangan kanan memang tak boleh sentuh..sure menangis...sayunya tengok Haziq..tido malam lena..tapi x beralih tido...statik ajer tidonyer...

Pagi-pagi lagi mummy nak siap nak g keje..bila angkat Haziq..menjerit nagis...mummy tak sedap hati nak g keje...terus cakap dengan daddy nak bawa Haziq g hospital....nak tengok..kenapa dengan tangan Haziq...

Terus g kat kecemasan...Doc check...tkt patah...lepas t ug x-ray....dua kali x-ray..tak nampak patah..tapi Haziq tak mau guna langsung tangan kanan..doc takut gak..lepas tu panggil Dr Otopodik...so Pakar dari Oto datang...dia kata...tulang bb halus..memang susah nak nampak kalau patah..so dia suruh warded..nak tengok perkembangan tangan Haziq...sebab bila Dr usik ajer..terus jerit nagis..bagi toys pun x mau ambil tangan kanan..guna tangan kiri ajer..

Minta supaya tak warded..Dr tak bagi...dia kata bahaya untuk bb...so terpaksalah.....

Manja sangat budak kecik ni

Menjerit Haziq waktu nak buat x-ray..bukan apa...agaknya dia takut kot...lepas tu yg juru x-ray plak suruh tekan kaki Haziq...tu yg marah bukan main lagi...tangan dia plak mummy pegang...sian memang sian..tapi nak buat mcm mana...terpaksa gak...mummy rela masuk sendiri dari suruh daddy..sebab tak sanggup nak dengar suara Haziq dari luar..biar mummy yg temankan Haziq walaupun tak sanggup nak dengar & tengok Haziq menagis...


Suka ek kena warded?

Mula-mula letak atas katil bb suka bukan main dia...tapi segala pergerakan gunakan tangan kanan..sian sangat...nampak mcm cacat ajer(nauzubillah..jauhkan la) ..tapi bukan...sebab tangan Haziq sakit & Haziq segaja lembikkan tangan tu..so mcm x boleh guna...padahal boleh...cuma sakit ajer...mummy tengok rasa sayu ajer...sebab Haziq sihat & normal waktu dilahirkan....tpi bila sakit sikit..nampak mcm teruk sangat...mummy risau tau Haziq..


Masih mampu bermain & bising

Bising mulut Haziq..sampai satu wad boleh dengar...mama..papa...baby...itu ajer yg dia ulang...tp jangan sentuh tangan dia..biar dia guna sebelah tangan ajer...nak la main..tapi bila kita pegang tangan dia...sure jerit...lepas tu nak berdukong ajerlah...tak mau dah dok sorang-sorang...fobia kot kan?


Baca buka pun sebelah tangan

Waktu melawat dah habis...daddy kena balik..so mummy bawalah Haziq g bilik mainan...Haziq nak baca buku...mummy suruh guna tangan kanan...Haziq tetap x mau..masih gunakan tangan kiri....angkat buku yg berat pun sebelah tangan tau...tengok gaya Haziq macam dah biasa menggunakan tangan kiri sahaja..tapi baru 2 hari tangan kanan tu x digunakan.....cekaplah anak mummy ni


Tido kepenatan

Lepas balik dari Play Room...ada doc tulang datang check Haziq..menjerit lagi lah Haziq sebab doc tu tekan tulang tangan Haziq..nak tengok punca Haziq sakit....apa lagi..jenuh lah mummy nak dukong & pujuk Haziq..dah la daddy dah balik..tinggal mummy sorang...dengan pakai kasut tinggi melagit lagi...huh! memang jenuh....

Last-last..mummy buka kasut ajer...tak larat nak tampung....padahal Haziq bukannyer berat mana...timbang baru 8.3kg ajer..tapi mummy dah lenguh tangan-tangan dok dukong Haziq...terukkan mummy Haziq ni? nak dukong anak sorang pun tak kuat...mcm mana nak tambah anak mcm ni? bila daddy tak ada ajer...mummy jadi tak tentu hala...tak ada orang nak back up mummy nak jaga anak ....terukkan??




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Elyn said...

aduhai..... so camne skang haziq?? dh ok ke ziela??

Rizziela said...

Tangan terseliuh kot...

Tapi semalam dah bawa berurut dah. So far nampak dah ada perubahan..bila kita usik tangan dia..tak la menagis...

Harap-harap dia sihat seperti sedia kala