Nur Irdina Qaisara Demam

Semalam sebelum balik mummy tergerak hati nak call tok mummy. Rupanya Nur Irdina demam panas. Tok mummy tak tau nak buat dah, dah gelisah. Mummy kesian sangat dengar suara tok mummy yg susah hati.

Balik terus g rumah tok mummy. Bawa dina g Hospital Kajang. Demam panas sangat. Tapi bila sampai ajer Hospital badan dia dah kurang panas sikit. Tapi bila check suhu masih 38.9.

Doc terus masukkan ubat bontot. Lepas masuk ubat bontot  terus bagi Dina mandi. Bila mandi bukan main suka lagi. Dina demam...tapi nakalnya tetap sama. Asyik nak main ajer. Tak senyap duduknya.


Dina dengan pakcik

Nasib baik x warded. Kalau warded memang problem besar. Coz mama dina memang x dapat cuti. Keje restoran mana boleh cuti sesuka hati. Lepas tu plak...tok mummy plak memang tak sihat. Macam mana nak jaga Dina kat ward? Danish plak sapa nak jaga? semua orang pun keje..

Tapi tadi mummy calll tok mummy....Dina muntah lagi. Dina langsung tak boleh makan ubat. Makan ajer ubat muntah balik. Badan pun panas lagi. Mummy suruh tok mummy bagi mandi ajer....Kalau tengah hari masih panas lagi...suruh pakcik bawa g hospital lagi.




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

5 comments:

Elyn said...

Dina ni tokmama jaga gak ke ziela??

nur salihah nordin said...

ziela, dina ade batuk kahak ker??alya dulu ade gak lepas mkn ubat terus muntah...tapi lepas tu perubahan +ve jugak le...kahak dah x de..mcm dah kuar sume...doktor yg rawat alya p0n kate lebih baik die muntah...tapi klu dah teruk sgt, bawak jerk r g h0spital terus...cian kat die nnt..

ashikin said...

cuba bagi makan bubur kosong tanpa apa2. muntah tu ok. keluar semua panas badan. demam pun sebab sistem antibodi dia berubah ke arah yang makin baik.

shi3la said...

deman nak besar lagik tuh..orang kater kalo budak deman petanda baik mungkin nak tumbuh gigi ker, sesuatu yg akan jadik lebih baik la...tapi kalo melampau demamnyer bebawak gi sepital yer..risau jugak..

moga dina cepat sembuh...


thanks sudi jengah dan komen blog sayer.

Rizziela said...

Elyn, Dina ni tok mummy dia jaga...means my mom...Haziq Oni dia jaga...mak Ham

Chumel, Batuk sikit ajer..tapi suhu dia yg tinggi melampau..badan terasa panas sangat..dia muntah pun sebab makan ubat..tak makan ubat tak plak dia muntah

K.ikin, makan dia lalu ajer...tapi bila makan x muntah plak....tp bila makan ubat ajer yg dia muntah

Shila,
Harap2 mcm tu lah...Haziq pun baru baik demam..tak tau akal apa dia nak dapat..harap-harap boleh berjalan lah b4 monday ni..tapi mcm x ada harapan ajer..malas betul dia nak jalan..asyik nak berdukong ajer