Kembali seperti asal

Hari ni 18.03.2010 Haziq dah back to normal. Badan dah tak panas....cuma ada batuk-batuk sikit ajer lagi..

Tido malam masih nak melekat...tak mau berengang langsung. Tapi ada ketika, Haziq tido sambil peluk daddy. Sebiji cara tido sama dua beranak tu...tapi mummy memang sure daddy tak sedar Haziq tengah peluk daddy.

Agak dalam 5 minit ajer bertahan...sure lepas tu akan berpusing semula ke mummy...tak dapat bau mummy sure merengek-rengek manja. Kalau mummy biarkan...Haziq akan bangun duduk dan menagis sambil mata pejam. Sua tangan pun tak mau mai dah kat mummy. Mummy kena bangun..pujuk dan peluk lepas tu baru sambung tido...

Untuk pastikan perkara itu tak terjadi...mummy akan make sure yg Haziq menagis manja tu kejap ajer..cepat-cepat lekapkan muka Haziq kat badan mummy..sure akan lena balik...

Pagi tadi pun sama.....mummy bangun nak iron baju...dia pun bangun sama..Daddy pujuk dah ok..sebab belum nampak mummy...bila nampak ajer mummy.....lagilah kuat suara dia..lagi pujuk..lagi kuat...so bangunlah dukong dia...iron baju sambil riba anak...boleh gitu?

Hari jugak...Haziq dah boleh tersenyum. Dah boleh bergurau dengan daddy...means anak mummy dah sihat. Alhamdullilah...Syukur ke hadrat ALLAH. semoga Haziq akan terus sihat dan membesar dengan sempurna.

Tadi Haziq mungkin marahkan mummy kot..sebab mummy bagi makan ubat sebelum pergi keje. Sejak Haziq punya sejarah makan ubat batuk tu, mummy memang tak pernah bagi Haziq makan ubat. Itu semua keje daddy..mummy fobia..tapi tadi...mummy membuka sejarah...bagi Haziq makan ubat..kalau mummy tak bagi makan ubat, takut jadi macam semalam...sampai tengah hari pun masih belum makan ubat...Oni kesian nak kejutkan Haziq dari tido.

Mana boleh macam tu...sebab Antibiotik tu kena makan ikut aturan. .baru cepat sembuh...so hari ni mummy kena make sure pagi punya ubat makan dulu sebelum mummy g keje..

Akibatnya...Haziq langsung tak mau pandang mummy bila mummy naik motor..minta salam pun palingkan muka ke belakang...eksyen dengan mummy...tak per..tak per..petang nanti mummy plak eksyen dengan Haziq....




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

Mentari Muncul Lagi said...

Alhamdullillah haziq dah back to normal.. Tp still kena jaga.. ubat tu mkn perabih.. pas ni bole la sambut besday dgn senang hati hehehehe...

Rizziela said...

Alhamdullilah..Insyallah

Hezrina Rusli said...

alololo..manjenye dak nih! Qaseh pon cm Haziq..kalo tido 2 kalo leh dia nk duk bwh tiak ni 24jam! kita la yang lenguh xleh nk gerak2 sgt..Haziq da besyar dah!meh jdik boipren Qaseh meh..hehehe!

Rizziela said...

Rin, Memang manjalah sangat-sangat.

Qaseh ok lah..gugurl...memang manis ajer bila manja-manja...Haziq boy x blh manja sangat :D

Haziq dah nak masuk setahun dah anti Rin....minggu depan 22hb dah setahun. Dah besar dah...Tunggu Qaseh besar esok...bolehlah g dating ek