Hot Ballon @ Putrajaya

Ahad kita dok rumah sampai ke petang. Asalnya nak g putrajaya nak main pool, Tapi tok mummy plak tak larat nak joint. So tak syoklah Haziq mandi sorang-sorang.

Last minute buat keputusan untuk pergi tengok Hot Ballon. Kita keluar rumah pun dah 530pm. Orang punyalah ramai. Jem gak la jalan nak ke Presit 2 tu. Awan pun kelihatan mendung ajer..

Kat sana ada macam-macam aktiviti. Ada pertunjukan kereta tercantiklah..kereta yg ada speaker yg boleh meluruhkan jantunglah...ada boot yg jual pelbagai barangan. Sempat gaklah kita tengok orang bakar ballon. Daddy nak cepat..takut hujan.

Tapi memang betul pun. Nasib baik sempat kita balik. Hujan dah bila kita separuh jalan nak pergi ke kereta. Nasib baik Haziq pakai cap, x lah mummy risau sangat.


Daddy & Haziq

Mummy memang x larat nak dukong Haziq yg dah 8.3kg tu untuk berjalan dalam keadaan yg sangat laju. So daddy kena take over. Haziq mula-mula tak nak g kat daddy...bila dah kena paksa...g la gak dengan tangisan manjanya....


Semangat tu Haziq


Dengan mummy plak


Tengok Haziq...very the cute one

Haziq memang dah tak suka bergambar sekarang ni. Bila orang nak ambil gambar dia..macam-macam aksi dia buat..sangatlah comel tau. Kasut pun tak pakai sebab semua tinggal rumah oni. Kat rumah kita cuma ada kasut yg comei-comei ajer


Hansomeman & cute mummy


One family


Speaker

Giler betul owner kereta-kereta ni. Speker boleh buat orang gugur jantung. Haziq punya lah takut sampai mencengkam baju mummy. Kuat sangat lah speaker diaorang. Tak pekak ke telinga dengan kuat-kuat? Bonet or seat belakang memang tak ada ruang kosong dah. Penuh dengan eksesori radio ajer..berapa RM lah diaorang berhabisan ni..


Ni plak kereta yg cantik..

Kereta ini walaupun kecik..tapi memang comel-comel belaka. Giler mummy tengok. Kalau inilah kereta mummy sure mummy tak bawa budak-budak naik...gilos ker.....hiasan punyalah cantik..nak duduk pun sayang..


Kancil pink

Gilos cantik dalaman kereta ni. Tak taulah driver dia lelaki ke perempuan. tapi memang cantik sangat



Orang punyalah ramai


Our


Macam mana nak masuk ni..ramai giler

Kitaorang tak sempat nak masuk dalam tu. Ramai sangat orang. Memang tak selesa kalau nak masuk. Dengan bawa baby lagi.. tak kuasa mummy. Macam-macam orang yg datang tengok hot ballon ni.


tengah prepare nak naik


Jet pejuang.


Jom balik la


Awan yg kelihatan sangat gelap


Nasib baik kita sempat gak lah bergerak balik. Kalau tak memang basah kuyuplah anak beranak walaupun daddy dah standby payung. Sebab hujan yg turun memang mencurah-curah. Lebat giler. nasib baik kita dah dalam kereta masa tu. Jalan nak keluar pun memang jem la...sebab semua orang pun dah nak bergerak balik. Kalau hujan mana ada balon nak naik kan? so buat apa tunggu? rugikan?

SO perjalanan kita seterusnay adalah ke Mines WOnderland. Daddy ada project kat situ. So kita redah ke sana plak..






***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

3 comments:

Elyn said...

jelesnyer u all dpt gak tgk belon ni ha!!!

nur salihah nordin said...

larat jugak ziela dukung haziq...chumel mmg dah x larat dah...klu dukung p0n, kejap jerk..selebih nyer ayah alya...ari tu timbang berat alya dah 9.5kg...ni p0n susut sbb demam...mmg lenguh tangan dibuat nyer...sakit2 pinggang chumel...ekekekeke

Rizziela said...

elyn. Naper tak pergi?

Chumel, memang tak larat. Kejap2 tukar dgn daddy dia. Tapi lebihnya daddy dia yg dukong. Haziq sekarang ni berat dia 8.3kg ajer...itu berat setahun la