Apa??? Ahli Muzik !!!!!!!!!!!!!!!!




Haziq! Haziq...

Mummy suruh Haziq jadi doktor pakar...bukan pakar muzik sayang...naperlah anak bujangku ini suka sangat dengan alat muzik???

Besday Haziq hari tu Haziq ada dapat satu set alat muzik..bukan main suka lagi dia..dapat main gitar..yerlah..gitar tu memang sesuai dengan Haziq..kecik dan comel ajer...

Sebelum ni asyik dok usik giter uncle ajer...besar berganda-ganda dari Haziq tau...

Macam-macam aksi Haziq buat dengan gitar..bila orang gelakkan dia..buat tak tau ajer...suka lagi adalah..kelakarlah budak handsome ni....banyak akal dah bila dah umur setahun ni kan?

 Mula-mula

Mula-mula ok ajer pegang gitar tu. Macam budak baik ajer. Cute sangat. Mulut dok membebel-bebel ajer..tak tau la...nyanyi ker ...bising ker..apa ker..tapi memang nampaklah senang hatinyer..maklumlah daddy dok teman kat tepi..kalau daddy bangun..sure menjerit-jerit dia...


Dah tunjuk bakat terpendam dah

Masa ni dah mula naik shek dah....petik gitar macam orang pro ajer.....siap bersandar kat kerusi macam orang dah besar ajer...relax ajer.....bila orang nak ambil gambar pun...boleh relax buat tak tau ajer...


Nyanyi tu

Ada bakat tak Haziq pegang gitar...ni gara-gara selalu dok tengok uncle main gitar la ni. Dok tiru gaya uncle la ni....tapi sayanglah Haziq...mummy nak Haziq jadi Doctor tau.....bukan jadi ahli muzik tau...mummy tak mau Haziq ganti mawi plak nanti ...

Berdiri plak

Tak bestlah main gitar sambil duduk...tak mencabar langsung..so Haziq pun berdiri plak..tanpa bantuan tau...dengan gaya terkangkang dia tu..siap main gitar tu....nak ganti man kidal ker?


Start dah

Dah puas bediri..angkat plak gitar tu setinggi-tinggi yg boleh...mcm orang nak baling ajer..tapi sebenarnya tu gaya terbaru orang main gitar...so kepada adik-adik dirumah..jangan tiru aksi dan gaya abang Haziq di rumah yer...merbahaya kepada ibu bapa yg tengah rehat kat bawah kerusi tu...


Tinggi lagi

Marah tu bila daddy nak pegang

Tengah syok-syok dok goreng gitar..daddy plak boleh g pegang Haziq..marahlah member..orang tengah kusyuk dok main gitar ni....


Sambung balik

Ni aksi apa ni?

Manalah dapat akai nak gigit gitar ni?? sapalah yg dah merosakkan anak aku sorang ni????


Akhirnya

Akhirnya main dengan cara yg betul balik...sopan gayanya....dari dulu lagi daddy nak beli alat muzik ...sampai sekarang x beli-beli lagi..last-last dapat hadiah gak alat muzik ni...sekarang ni dok tunggu daddy beli set badminton plak untuk Haziq...Haziq asyik dok usik raket daddy ajer...tapi masalahnya raket tu lebih besar dahri Haziq...salah pegang boleh terhantuk kat kepala plak.....








***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Mentari Muncul Lagi said...

Ala.. Tak per lah mummy dah besar nanti Haziq jd lah doktor.. skang ni bagi lah haziq main gitar puas nanti dah besar kena study hard klu tak mcm mana nk jadi..

Mentari Muncul Lagi said...

Ala.. Tak per lah mummy dah besar nanti Haziq jd lah doktor.. skang ni bagi lah haziq main gitar puas nanti dah besar kena study hard klu tak mcm mana nk jadi doktor..