Kasut Baru

Sejak Haziq dah pandai jalan ni...memang best...mummy yg terlebih terujua

Tapi sejak Haziq kecik lagi mummy memang suka beli kasut untuk Haziq....walaupun tak pandai berdiri lagi. Sebab kasut untuk budak-budak sangatlah comel & cute.

Tapi sejak daddy dah warning mummy tak bagi beli kasut...terus terbantut minat mummy. Daddy kata mummy suka membazir...suka beli baju & kasut terlampau banyak untuk Haziq...sedangkan Haziq semakin besar...Daddy takut Haziq tak sempat nak pakai habis barang-barang yg mummy beli lepas tu dah sempit...kan dah sayang..

Tapi kali ni...daddy yg belikan kasut untuk Haziq...sebabnya Oni yg request...nak kasut yg mudah & selesa untuk Haziq belajar jalan.....So kita cari kat Bata...

Balik dari tengok balon panas kat Putrajaya hari tu...terus singgah Mines. So jalan sana terjumpalah kedai Bata...terus masuk & carilah kasut yg berkenan di hati....nasib baik ada size untuk Haziq...

Lepas dapat kasut baru.....baru kita g isi perut yg dah keroncong. Kali ni daddy belanja makan kat Kenny Rogers lagi...biasalah..


Seronok dapat kasut baru

Dapat kasut baru terus nak berjalan...lepas tu kotak tu asyik diusung ajer...tapi jalannya tak lama mana pun...kejap aja...terus duduk & minta di dukong....lepas ni kena cari buggy plak untuk Haziq....x laratlah mummy nak dukong Haziq kalau nak g shoping...


Mummy makan...Haziq main

Suka sangat Haziq main dengan kotak kasutnya itu..langsung tak peduli kat mummy daddy yg tengah makan tu...good boy lah awak Haziq


Asyik sangat tu...perati apa??


Dah mula bosan


Makanan dah sampai


Luve mummy....topi tu Haziq punya tau..


Dah start nak meragam dah...

Haziq pun makan gak dengan mummy...tapi Haziq makan kentang lenyek ajer....ayam dia pedas gak..so x boleh nak suapkan untuk Haziq....nanti dah besar sikit...mummy bagi Haziq makan Kids punya meal yer sayang...so cepat-cepatlah besar..

Mummy daddy amat-amat sayangkan putera kami yg sorang ni...LUVE U






***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Hehe syoknye Haziq dpt kasut bru tu..betul la kak ziela,intan pun suke beli kasut r sandal utk Hadif.ada yg dh tak muat pun.huhu.kasut budak2 comel2.tak tahan hati,kene beli gak.hihi..

Intan said...

Best kan bila anak dah dapat kaki nie...cute je diorang tok tek tok tek jalan :)

Haziq, happy 1st birthday to u...semoga menjadi anak yg soleh ye :)