Vroom! Vroom!!!

Sekarang ni Haziq dah pandai minta dibawa naik motor. Tapi mummy tak berani nak bawa naik motor sebab motor tu x ada bakul untuk letak Haziq..nanti jatuh..mummy yg susah...

Pagi tadi kita sampai awal rumah oni...sempatlah mummy susukan Haziq...main dengan Haziq..siap bawa pusing kat area rumah oni...lepas tu Haziq nak naik motor plak..

Berangan ajer la Haziq bawa motor...orang dok atas seat...dia kena dok kat tempat kaki...hatta belum cukup tinggi nak bawa motor...mana boleh dok atas seat...kaki tak sampai..

bukan main lagi...siap mulut dia sekali berbunyi mcm bunyi motor tu...Vroom! Vrom!....meleleh-leleh air liur dia...suka bukan mainlah....tangan tu memang tak boleh dok diam..asyik nak usik ajer segala benda yg ada atas motor tu.......


Tengok tu...Ada gaya tak?

Mummy ambil banyak gambar Haziq...tapi bila nak transfer terdelete plak...ruginyer......kelakar betul tengok aksi Haziq dengan motor mummy ni..memang rempit giler la...

Tapi Haziq tak payah bawa motor yer sayang...Haziq terus bawa kereta...motor ni bahaya sikit....Daddy pun x mau bawa Haziq naik motor even mummy boleh pangku Haziq kat belakang...Dia takut sangat kalau anak kesayangan dia ni tak selesa or terjatuh...so Haziq memang x merasa nak meronda petang-petang naik motor daddy..

Daddy Haziq tu kedekut sikit tau bab motor dia....takut bercalar la...takut terjatuhlah.....Nanti kalau Haziq dah besar...mummy beli motor lagi mahal dari motor daddy tau...nanti jangan bagi daddy naik motor Haziq kan sayang?




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

3 comments:

masaklemakrebung said...

budak lelaki mmg la cam tu.... gal pun lebih kurang jgk..

SHIMA said...

tomei3 btol haziq time ni...dh beso beli nanti yer...leh bawa licha...ekeke

Rizziela said...

kakyati...

Haziq lg minat keta dr motor


Blh anti shima...tunggu Haziq dapat lesen dulu yer