Puding cikedut aka Ice Cream


Sejak mummy dah tau buat cikedut ni.. memang pantang habis ajer.. mummy sure buat.. sebab anak2 suka makan

Diaorang kata ice cream.. padahal bukan ice cream pun

Ala ala puding ajer

Bahan pun byk guna susu.. susu cair & susu tepung..

so x ada masalah utk anak2 makan

Muka buda happy dapat makan ice cream diaorang

Siap bercium bagai

Yang lawaknya tu ..Harith siap mention.. mummy..dosa lah pakai baju ni..seksi.. nampak ketiak..nampak peha..nampak bahu... Allah marah


Tengok tu..

Masing2 x cukup 2 @ 3 batang...

Berulang2 makan..kalau x marah...asyik itu ajer yg diaorang makan

Datang dah angin gedik dia..nak bergurau dengan adik

Kalau x ada ajer yg x setuju angin

Bukan boleh percaya sangat dua orang ni

Tengok tu

Budak ni memang agak gatai sikit.. x pernah nak buat muka elok2

Cheeky ajer muka tu.. 

Muka minta kena gigit 

Mulut pot pet pot pet mcm bertih goreng..dah la pelat

Sedap mummy

Nanti buat lagi yer... kata Harith

Zom lagi dekat


Dah start bosan dah tu

Nak memanjat ajer keje depa.. habis rosak sofa dengan depa

Main buat khemah lah..tempat persembunyian la..mcm2 lagi

Kemas 5 minit.. sepahnya 5 hari...

Tunggu hujung minggu ajer baru berkemas.. kalau x buat penat ajer

Ni la rupa cekedut budak2 ni

Tapi diaorang panggil ice cream

Memang sedap makan sejuk2.. .sedar2 dah habis berbatang2



5 comments:

Khai♥Rin : anies said...

Menikmati sggh!

Yumida Huda said...

ooo ni la rupa cikedut yg org slalu story kat fb. baru tahu..nampak sedap je. berselera anak2 mkn

minyak angin aromaterapi fresh care tu kalau nak order blh bli menerusi: https://www.facebook.com/EjulzBlogshop

Dkna Abza said...

Kalau beli kat luar yang dalam bo tu boleh tahan gak harganya. Buat sendiri lagi jimat kan. Seronok tengok anak makan

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Ooo..puding tu isi dalam.plastik eskrem tu ehhh..gud idea..hihi

Kesuma Angsana said...

sedap pulak tgk budak2 ni menyedut tu..