Bila anak dah besar..semua nak bilik sendiri


Dah siap bilik anak anak anak

Cumanya x dapat lagi seperti yg mummy idamkan..

Tak per, janji dapat bilik sendiri dulu... 

Then kita perlahan-lahan make over bilik yer

Terima kasih kat cu sebab tolong kemaskan & bersihkan bilik

Pemandangan bilik Haziq & bilik adik adik

Tengok Harith Hafiey...bila  dah terpaksa tido berdua ...baru nak berpeluk kan

Harith peluk Hafiey.. dr malam sampai ke pagi...

Lena sungguh

Abaikan bantal yg x bersarung tu..diaorang mmg suka buka sarung... suka sangat bau masam bantal2 tu


Dulu ni bilik stor...

Penuh barang2 yg tak pakai & barang2 baby...

Tapi mummy dgn cu dah kemas..semua barang2 yg x guna..kami buang..yg masih boleh digunakan & sayang nak buang..kami masukkan dalam bilik air Haziq...

Kebetulan...bilik air tu rosak...bocor ..belum repair lagi..so kita letak ajerlah dulu dlm bilik air tu..

Pintu bilik air kita tutup...supaya x blh nak keluar masuk kan

Langsir pun belum beli yg bersesuaian lg

Haziq request nak cat warna merah + hitam.. langsir nak hitam..dia nak gelap katanya...

Nanti mummy carikan yer

Masa ni kipas belum beli yg tinggi..sekarang Haziq pakai kipas tinggi tu..sejuk ajer bilik Haziq


Harith merasmikan dulu main komputer

Atas meja komputer pun berselerak dengan buku2 daddy

Siap ada patung Harith lagi temankan Harith buat keje kat situ

Dah.. jom keluar...


Harith & Hafiey dah habis buat lawatan bilik abg Haziq...


Sekarang ni Haziq dah mula tido sorang2 dalam bilik dia...

Harith & Hafiey berdua dalam bilik sebelah..

Tapi bila cu datang...cu tido dgn Haziq .. bentang tilam kat tempat Harith & Hafiey berdiri

Bilik Haziq lebih kecil dari bilik Harith Hafiey...so x ada almari bajulah untuk Haziq.. 

Nanti kita tgk mcm mn nak cari tempat baju yg sesuai dengan bilik Haziq yer



7 comments:

Khai♥Rin : anies said...

insya allah pasti ada rezeki mrk utk mempunyai bilik sendiri kelak ;-)

Nieyl said...

InsyaÁllah...
Satu hari nanti...:)

Kakzakie said...

Sebenarnya memang baik sebab boleh ajar berdikari dan kemas bilik sendiri ikut kemampuan mereka.

aizamia3 said...

Bila anak2 request nak ada bilik sendiri, oklah.. ai sediakan.. tapi la ni dak Kakak tak nak share dengan dak Nuha.. alahai.. kesian dak Nuha masih berkepit tidur dengan ibu..

Nafira usof said...

anak2 zura yg dh besar pon tido bilik lain.
bila ade geng senang lah nak suh dorang tido bilik lain.
masa Anis sorang dulu dia mmg mengelat tido bilik sendirik.
bila ade geng ngan adik dia elok plak tido bilik lain~

Atie Yusof said...

anak-anak bil adah besar nak bilik sendiri.. dah pandai request nak deco bilik mcm mana :)

azizah green line said...

slow2 kak.. nnt boleh deko cantik2.. tak sabar kann