Bila Haziq berpantun


Bila Dr Haziq berpantun

Eceh... bila suruh belatih ada aja alasanya

Bila mummy puji2 baru nak berlatih

itu pun jenuh pujuk

Rasakan..hari ni naik pentas.. lagi ramai orang tengok Haziq pantun


Haziq dengan kawan2..cikgu plak kena arrangekan budak2 comel ni

Semua nya malu2... paling pemalu kat atas tu tentulah Haziq.. kalah anak dara tau

Dah nak start persembahan

Pantun beramai2.. nampak mcm Haziq x hafal ajer


Kata kata aluan dulu

Mungkin ni wakil pelajar untuk Pantun


Nampak tak Haziq kat belakang

Orang semua tengok depan..dia dok tengok tepi..malu mummy & cu dok depan sekali

Mesti kena depan..Haziq kan nak perform.. gambar harus kena clear

Ok..dah start berpantun

Haziq tengok mana tu

Eye contact Haziq hancur la

1st couple bagi pantu..

Ok.. ada bakat budak berdua ni..comel2 plak tu

Si gurl semangat betul

Haziq dah cuak..dia couple kedua dalam berbalas pantun ni

Apa yg dia risau sangat tu

Tapi bila dah start berpantun.. bukan main semangat lagi

Tangan2 pun naik sama

Tapi suara Haziq x jelas.. mic tu tinggi dari mulut Haziq

Dah la suara pun slow ajer Haziq ni

Habis ajer pantun.. dah tengok kiri kanan

Tak tau buat apa

Lengan baju tu panjang sangat ..dah senteng pun dah jatuh lg

Masa ni dah blank.. yg si gurl lupa nak baca 

Tapi actually tu turn Haziq baca... Haziq tunggu gurl baca.. Gurl plak mungkin tergaman kot

Siap gurl tu kata.. alamak..saya terlupa la


Haziq punya turn plak

Terpaksa betulkan mic lagi

Sebab x jelas suara Haziq

Semangat

Handsomenya dia 

Ala ala anak soleh

Couple ni paling best 

Gurl ni suara lantang.. 

Gaya dia pun best.. intonasi pun best

Dah habis persembahan


Upacara penutup plak

Mohon undur diri dulu

Masa ni tersenyum.. .senyum apa pun x tau

Bukan senyum kat mummy pun

Dah jom turun

Berebut plak nak turun

Overall persembahan diaorang memang ok lah

Nama pun budak2 kan..baru 6 tahun

Ok la

Good job anak2 semua




4 comments:

mama tisya said...

tahniah haziq...berani nk berpantun kt atas stage

Kakzakie Purvit said...

Bila dah boleh behave dan bersuara atas stage tu dah kira terbaik Zie
Bukan mudah nak susun bebudak tadika ni tau
Kakak memang suka tengok - seronok.

Tahniah Haziq and the group:)

Wa said...

Tahniah Haziq....moga Haziq jadi kebangaan mama nanti .Salam kenal n follow sini

EZAN IDMA said...

tahniah haziq. comel jee berbaju melayu hehe