Cadar Homemade by me


Cita - cita mak ni sangat tinggi

Kalau boleh ..semua benda nak buat sendiri..tapi kemampuan diri tu perlu di ukur dulu..mana boleh semua benda nak buat sendiri.. tutup la company2 kat luar tu kan..

Tapi kalau kita x cuba..kita tak tau kan..so why not try dulu .. then x boleh baru kita beli

Ini lah hasilnya lepas dah try

Jahit sendiri cadar & sarung bantal anak bujang sulong

Ini actually pilihan Haziq lepas x ada pilihan katun2nya..

Yg tu kena order lah.. .dah jumpa dah orang yg jual cadar Patchwork gambar ultraman & katon2 kegemaran anak2..tunggu gaji kita order ok

Yg single senang dapat..yg queen utk si kembar tu susah nak dapat

kalau x ada..kena tukar katil single la korang


Jahit sambil diperhatikan oleh my mom

Oklah.. jahitan ni simple ajer

Yang comel2 tu blm berani nak cuba...blm ada masa lagi sebenarnya


Gigih mak Haziq ni cari kain ok

Semeter RM17.90 so kita beli 2 meter.. dapatlah single punya cadar dengan 2 biji bantal.. ada balance kain sikit ajer lg

Abagikan bantal merah tu

Wajib ada bantal tu..bantal busuk Dr Haziq

Tak ada bantal tu ...tak boleh tido katanya

Bukti ... 

Mummy yang jahit tau... bukan kita g beli yg dah siap dah tu

Siap beli getah & benang baru tau..takut benang x cukup wakt proses nak menjahit nanti


Lepas ni mummy nak jahit Langsir plak..untuk slidding door tu dah bertahun x berganti...

Dulu masa bujang2.. langsir kat rumah tok mi setiap tahun berganti..mummy jahit sendiri tau....

Tapi sejak dah kawin ni...tok mi complain.. x ada orang tolong tukarkan langsir dia... x ada orang tukarkan cadarnya..

hahaha..rumah sendiri pun x tertukar lagi mak..

Insyallah..tahun ni kalau ada rezeki.. kita tukar sama2 yer mak

Insyallah



6 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Cantik. pandai Rizz menjahit ye..
Akak kalau setakat jahit lurus tu bolehlah..
Dulu akak selalu gak jahit langsir sendiri..
Sekarng tempah ajer kat kakak akak ehe :P

mama tisya said...

pandai jahit bole wat sdiri..jimat

cik hani said...

dulu saya jahit cadar queen. tup tup suami salah ukur tilam, nasib baik boleh adjust.. huhuhu..

sekarang cadar tu dah kat kampong.

Cho Zila said...

ehm projek terbengkalai yang duk lama dalam kotak akak juga nak buat cadar dan sarung bantal... langsir juga lama tak tukar baru.. entah apa yang disibukkan pun tak taulerkan..

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Waaa..kagum tgk cadar home made..pndai m3njahit rupenya ye..nway..nnti share jugak ek mane jual cadar patchwork tu..biasa jumpe cadar cotton buasa jek..hihi

Nafira usof said...

pandainye jahit sendiri. Zura pon tingin nak jahit macam2 terutamanye baju sendirik. masa muda mudi dulu baju jahit sendirik jer. skrg semua tempah. x de masa nak menjahit. huhuhuhu