Home made Cherros....

Makanan yang famous ajer.. mesti nak try buat kan

Nasib baik bila buat menjadi.. kalau x menjadi..aduhai.. kecewanya

Cherros... ala ala... kuih belimbang ..katanya

Senang nak buat..tp agak leceh gak..sebab nak kena masak2 bagai kan

Ini buat malam 

Sedap gak makan panas2.. tabur gula icing

Makan dengan daddy ajer dah clear

Ni buat pagi pak

Tak tabur dengan gula icing plak kali ni

Just cicah dengan coklat homemade

Tapi anak2 x layan pun.. depa layan makan pan cake dengan sos coklat ajer

Sabar ajerlah..

Tapi petang clearlah

Rupa dari dekat..agak comot sikit

tapi yg penting..rasanya sedapp

10 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Ziela..mmg sekrg org ramai yg try ni..nanti kak tie pon nak cuba buat gak ler..hehe
Perencah tu..sebotol RM12(tak trmasuk poslaju)

Atie Yusof said...

Cherros ye namanya sis??..hih sy sllu gak nampak kawan2 post.. belum pernah cuba.. kena belajar juga ni.. janji sedap kan... :)

Kakzakie said...

Kalau dah buat sendiri pilih ajelah nak salut ke nak cecah boleh aje
Kakak suka yg sira gula tu nampak menarik walau Zie kata comot sikit tapi nampak sedap:)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Churros ni dah popular kat FB..
Akak ada gak save resepinya..
Tapi tak buat jugak hahha

Rai OurKizuna said...

saya suka churros..tapi bercinta nak membuatnya.. hehehe...

- dieyana - said...

selalu gak tgk cheros ni..nmpk mudah n sedap,..kat kedai..mahal gak.. ntah bila dpt buat sendiri hiihi.

wahida said...

mmg tgh viral ni...
pandainya awak buat...
nampak sangat sedappp...

Amie said...

Assalamualaikum Xiela,
terima kasih sudi datang dapur Kak Amie...
Wah! Comel2 belaka permata hati yang tiga tu yea...moga akan terus dikurniakan sinar kebahagiaan oleh-Nya... amin.

CikLily Putih said...

churros sangat sedap.. la terrernye buat sendiri ek... hebatt

ietams said...

memang tgh fenomena churros eh skrg ni..
mana² je org buat churros ni.
Nampak sedap la.. terus laparrrrr