Hasil Meroti plak


Sekarang ni bukan ajer gila buat kek...meroti juga aktiviti terbaru mummy...seronok bila dapat buat roti..bukan nak jual pun..buat untuk makan ajer pun

jom tengok hasil meroti mummy

Doh ni baru selesai uli

Kena perap dulu untuk bagi doh naik kembang..baru boleh kita bentukkan

Doh yang diperisakan

Ada 2 perisa...vanila & coklat..kena biarkan lg..bagi naik plak

Mini pizza mummy

Byk dapat sebab buat 1 adunan kan
Ini plak Tutty Frutty bun...Kiwi ...sedap

Bun Roses...dalam perisa kosong ajer

Ini pelbagai bentuk yg mana isi dalam adalah kacang merah

Saja buat mcm3 bentuk

Roti kacang merah

Lagi doh

Tutty Frutty yg dah siap dibakar

Donut yg kena tunggu dulu untuk kembang
Guna acuan..baru nampak cantik sikit

Donut yg digoreng separuh masak sebab dah tengah malam

x sempat nak goreng masak..sebab dah ngantuk..buat pun dah malam malam kan

Hasil donut

Mini pizza lg..sedap untuk rasa doh ni

Buat dalam cup plak

Mix Fruit bun

Walaupun rupa tak cantik tak per..yg penting..anak anak suka makan hasil air tangan mummy...insyallah akan baiki lg hasil kerja :D




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

12 comments:

Elyn Sani said...

Ziela share la resepi. Aku nk gak try buat roti ni....

Zura@Iwan said...

BESTNYA ZIELA DPT BUAT SDIRI..
UTK ANAK2 KN..

Fiza Rahman said...

Bila dah pandai buat kek dan roti, asyik nak membakar jer lah kan.

Masya said...

rajinnya chaiyok².. hihihihi

::NureeN:: said...

tabiuk springlah
nureen pon nk try buat jgk
slalu wat donut jerr hehhee
adunan yg sama jugak kan

syawalsimpsons said...

adoi bestnya..macam2 bentuk n perisa ni

aTieYusof Family said...

wahhh....bestnya dapt buat roti sendiri..mmg sedap je tgk semua tu..janji anak & suami suka..:)

Nafira usof said...

Pandai nye buat roti sendirik..
Zura suka makan roti.. tapi tak tahu buat. buat anak2 dapat makan roti hasil tangan mummy dorang.

terbau2 bau roti yang sedang dibakar.. mesti wangiii kan!

Fara said...

pandai nya...teringin nak meroti tapi keadaan tak mengizinkan. Catuan air :/

Nanie said...

Happy meroti lah... I mmg tak de skill tu... hihihi

Mama Ezry said...

rajinnye la awaks,,

Nazayiena Ayiena said...

Jadi semuanya roti yg ziela buat nie,nanti share resepi ya,kak nurul buat x berapa jadilah....