Kek plak


Sekarang ni gila buat roti & Kek plak

Tambah2 plak bila buat menjadi plak..ada plak tukang nak puji hasil masakan kita..lg lah semangat nak buat tu membara ..hua hua hua

Jom tengok Hasil dari kerajinan seorang ibu :D

Kek Minya

1st time buat terus bawa g rumah ibu saudara...pergh...dapat pujian plak tu..

Mertua pun puji sedap..siap ada yg nak order lg... 

Semangat ...semangat...semangat

Kek yang dalam oven..tengah naik masa ni

Hasilnya..tp tu kat tengah ada lubang kesan cuck dengan lidi nak tengok masak ke tak

Tak cantik kan?

So masa nak bawa tu cover dengan mix fruit..x la nampak huduh sangat

Kita transfer kek dalam transparnce container...bg nampak comel sikit

Ini plak 2nd time buat untuk adik & mak yg datang rumah

Rasa masa sama..tp lupa nak buat lorek2 ..dah nak potong baru rasa pelik..

 Kek yg dah siap...

Kenapa kek ni x lawa ek? ops...x lorek rupanya..

X menarik sebab ada 3 tangan yg dok corakkannyer..

Cheese kut permintaan mertua

Milo tabur tak rata..kelakar plak bentuknya...

 Mertua cerita pada bapak mertua..kek Ziela buat sedap

Bapak mertua plak request nak rasa kek minyak...

Siap nak bagi telur, tepung & dll

Haruslah x menerimanya..malu teman nak ambil...

Kasi buat & hantar ajer..

bekas untuk mertua 
 Ini kek dalam cup

Permintaan si bos kecik Haziq...

Nak bawa bekal ke school katanya

1 utk Haziq..1 untuk mummy 1 untuk daddy..cukup kan?

twin makan dengan oni ajerlah yer :D

 Inilah yang terbaru hasil tangan mummy

Cheese kek leleh

Gigih g Yummi Bangi nak beli bahan2

Habis dekat RM50 kot...Cheese kan mahal..tapi puas hati dapat makan kek sepuasnya

Dapat 6 bekas semuanya

Bawa dtg office 2 bekas.. Oni 1 bekas..1 bekas Haziq bawa g school lg 2 bekas untuk makan2 kat rumah..kalau ada rezeki maksu...dapatlah merasa yer..kalau tak..kami makan ajer sampai habis

Cheese kek ni perisa coklat..lepas ni nak buat strawberry, pandan plak..

Meleleh air liur la teringatkan cheese kek leleh ni





***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

10 comments:

msredcheesecake said...

akk nak cheesekut tu... dpt pujian ek? nak kene try ni...hheee

Amanda Suria said...

untungnya tangan berseni ni kan....kalau SA memang x menjadi la...

syawalsimpsons said...

sue teringin nak buat semua ni...tp; M sue besar sangat...kikikikikii

Rizziela said...

mSREDCHEESECAKE... HAHA..KATANYA Sedap... bangga kejap la

AS, x lah berseni ALong..tp saja suka2\

Syawalsimpsons, jom su..kita buat

::NureeN:: said...

walaweiii sedapnya.....

lizz said...

waa semuanyer sedap2 nih...saya nak try cheesekut leleh pulakla...hari tu buat yang biasa jer...

aTieYusof Family said...

wahhh!sedapnya...nampak pun terliur..hehe.. rajin2 Ila baking..hihi

aizamia3 said...

bila buat menjadi dan dapat pujian tu kira bonuslah.. ;)

Zura@Iwan said...

nmpk sedap2 la ziela..
puas hati la bila hasil buat tu
mjadi dan org kata sedap kan..

bila nk kasi zura rasa? hehe

Nazayiena Ayiena said...

sedapnya ziela....