Risau hatiini risau


Bangun pagi-pagi  dah buka  FB...syok2 dok layan wall...tiba-tiba terperasan  satu statment....

Ibu mengandung tak digalakkan menyusu anak...


Betul ker?

Dah la aku ni baru ajer lekat......baru sesangat...

Tapi masih dok  BF  Haziq...bahaya   tak

Ada sapa-sapa  boleh share maklumat tak?

Ayu kata  boleh...asalkan kita cukup zat &  tak ada masalah....ikut hati pun kata  boleh gak..tp  nak gak pendapat ramai...agar senang dalam hati

Tolong  yer


***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

8 comments:

Mieja@Amiizaa2001 said...

salamsss rizz,

tahnih pregnant lagi:)
jgn risau....boleh menyusukan haziq walaupun preggy. kmieja dulu wpun ali dah 2thn lebih, masa tu akak pregnantkan balqish...akak still continue bf ali iqbal sampailah susu kering dgn sendirinya bila usia kandungan ke6-7bulan.

gynae akak advise, boleh menyusukan...tak der masalah.

kena jaga pemakanan, supplement sebab kita mkn utk 3 nyawa.

take care rizz:)

nielah masanya awak buktikan ibu mengandung mampu bfkan anak yg masih memerlukan susu ibunya....:)

tahniah sekali lagi rizz:)

happy sgt dengar berita gembira nie:)

wahida said...

err, x tau la psl ni, tp still nk komen jugak, ahaks...
err, nape x follow saya lg ni? kesian kat saya tertampi2...hehehe...
saya tunggu tau!!

Sayang.Ibu said...

salam... tahniah yer.. nak share sikit pengalaman. dl ms preg 2nd baby, still menyusukan si kakak.. sampai laaaa si adik lahir, baru kakak stop sendirik. Tak ada masalah. Gynae pun ckp... as long as kite tak rs sakit (maksudnya kalo x ada rasa contraction), suppose xde mslh. Yg penting kena jaga pemakanan. make sure cukup bekalan utk ibu, baby kecik dan baby beso... hehehheee... :)

rynas said...

salam akak pernah tanya doc..doc kata ok tak ada masalah asalkan ibu sihat dan dapat makanan secukupnya. Tahniah pregnant ya...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tahniah!! no 2 kan??

Rizziela said...

Ok...saya akan cuba & sentiasa pastikan kesihatan saya

Wahida,
dah follow..mungkin terlepas pandang kot sebelum ni...sorry.

kak mieja...kalau ikut akak memang saya yakin boleh..akak ni saya punya metor dalam bidang BF tau kak

sayang ibu,
tu la..saya akan cuba. Tq's for sharing,

k.rynas.
ok kak..insyallah.saya akan jaga kesihatan saya,

mama amana,
insyallah no &no 3 :D

Intan Azmira said...

yang intan tau, kalau ada masalah keguguran sblm ni, x digalakkan menyusukan baby ketika pregnant or pregnant sblm ni ada masalah uri kat bawah...

Nieja said...

tahniah mummy haziq..
xsangke ek.. haziq n irfan same2 nk dpt adik next year.. da bape weeks da??