Habis satu klinik dijelajahnya



Selasa baru ni mummy MC...dilanda selsema yg teruk sangat...dah tu lenguh-lenguh satu badan..memang tak larat sangat..




Petang baru g klinik kat Alam Damai....sebab nak jumpa Dr Mazlah punya pasal....sebab ada benda yg nak discuss dengan dia...




Aduh! penat sungguh ....dah la orang ramai...Haziq plak dok buat perangai..nak main ball...tapi ajak mummy main sekali...mana boleh...malulah mummy orang dok tengok..




Makan sumi bagi tumpah kat lantai...lepas tu menagis sebab sumi habis....dah satu hal plak daddy bawa g beli benda lain kat 7-11...




Dah tu lama plak 1 patient jumpa Dr....kejap berlari..kejap duduk..kejap tarik tangan mummy nak g jalan-jalan...penatnya tuhan ajer yg tau..






Tengah dok pujuk mummy keluar...malaslah nak oi! mummy dah la sakit pinggang..malas nak bangun duduk bangun duduk..




Tak nak sudahlah...Haziq g jalan-jalan sendiri...Mummy ingat Haziq takut ek?




Main ball...sambil tu mulut bising ajer...apa yg dia cakap pun mummy tak faham....














Fesyen Danish..main bola sampai terjatuh-jatuh...padahal main sorang-sorang ajer tu..dah jatuh bangunlah terus..ni tak..siap landing lagi kat situ..aduh...kotorlah sayang...




Selagi mummy tak bangun angkat...jangan harap dia nak bangun...terbeliak biji mata mummy marah..dia senyum ajer kat mummy....








Dok rehat kejap...penat berlari...tak lama pun...tak sampai 5 minit...tak tau penat langsung budak handsome ni...padahal tak tido langsung tau siang ni






Mummy nak g toilet pun dia nak ikut...last-last bawa masuk sekali dalam toilet....




Dah kuar toilet..sibuk plak tarik tangan mummy...nak andi....aduh! dalam toilet klinik pun Haziq nak mandi ker?




Dalam toilet tu ada besen tadah air...tu yg dia ingat tempat mandi tu....tak mau ikut dia..dia tolak pintu sendiri..bila tengok mummy tak bangun gak..dia buat-buat tersepit sambil menagis..bila mummy bangun nak selamatkan dia...dia tarik tangan mummy masuk toilet..ikut ajelah..




Bukan buat apa pun...sekadar nak basuh tangan dia ajer...lepas tu oklah..boleh kuar balik...


Dah tu..tak sampai 5 minit..nak g lagi..aduh! penatlah sayang...mummy dah la nak layan tv kejap..dia plak dok ulang alik nak masuk toilet










Dekat pukul 9 baru dapat jumpa Dr...aduh..penat sungguh.....lain kali nak datang klinik kena datang awal2 ...buat bertambah sakit ajer nak tunggu no kita dipanggil.....




Tambahan plak kalau anak tak mau duduk diam.. ..mau hangin satu badan kan?



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

1 comment:

Jamiel said...

Hu3..
Habis satu klinik dia survey..
Dia bercita-cita nak buka klinik kot..