My Mom Warded Lagi

Jumaat malam.....tepat 1am telefon mummy berbunyi..waktu tu mummy dah tido dah....tp terkejutlah sebab hp sentiasa ada bawah bantal kan

Tengok-tengok no tok mummy...argh! tok mummy memang suka kacaulah kalau mummy tido...baru ingat nak marah...tp bila dengar ajer suara tok mummy...terus mummy terdiam....bergetar-getar sampai tak faham langsung butir suara tok mummy.....

Yg mummy dengar...sakit....

Terus bergegas siap...kejutkan Haziq..salin baju & CD dulu...lepas tu terus direct g rumah tok mummy

Tp sempat call pakcik..minta pakcik bawa dulu tok mummy g hospital HUKM...takut mummy lambat nanti kan....

Sampai HUKM 130am...punyalah lama dok menunggu...dalam 3am lebih baru masuk bilik 5....terus emergency...coz tok mummy dah lembik...drip masuk air lah......

Dalam pukul 4, Dr suruh mummy balik dulu...coz dia kata proses memang lama..nanti ajer datang balik....lagipun dia pun risau kot dok tengok mummy dukong Haziq dalam tu...Habis tu dah meraung tak nak kat daddy..kenalah mummy dukong walaupun tak larat kan...

So balik rumah tido dulu....

Ni ada pelawat yg ada....ni sebenarnya anak-anak tok mummy ajer...mama ina kena balik dari Puchong sebab tak ada orang nak jaga D&D....so terpaksa ambil EL lah dia

Budak yg tak tau dok senyap bila ada kawan

Ni gambar hari ahad dah..dah nampak ok sikit

Orang dari Penang pun datang..maksu, makcik, maknjang & tok wan..yerlah risaukan tok mummy kan...sebab kami memang ada sejarah sakit dalam perut sehingga membawa maut iaitu arwah tok mummy (emak kepada tok mummy) so semua orang pun risau dengan tok mummy..


Walaupun mummy berpuas hati dengan HUKM tapi service HUKM memang membuatkan darah mummy menyirap ajer...

Boleh tak? dah daftar 1am..jumpa doc 3am...lepas tu dari 3am hari sabtu tu dok emergency....530pm hari sabtu baru masuk wad...giler ke apa ke seharian dok dlm emergency..

Dah la Nurse kat situ berlagak mengalahkan Doctor..Doctor plak yg friendly...boleh lebih kurang dengan kita...

Dah la mummy ni tak berapa nak sihat..dengan alahan lagi..memang kenalah Nurse tu dengan mummy....dah bagi sedas..baru dia diam..terus tak tengok muka.....

Lain kali..kalau rasa tak boleh bersabar dengan patien or relative patient...jangalah keje dengan hospital..baik keje office ajer..tak melibatkan orang ramai or orang yg bermasalah....itu pun tak boleh nak fikir ker? saja nak bagi orang marah ajer...

Sorry ek....emosi lah plak

 



 


***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam ...k.atie doakn mak ziela diberikn kesihatan yg baik oleh ALLAH..Amin.

Cik Jue said...

maga tok mummy cepat sembuh...