Wayang





Malam tadi kami satu family g tengok wayang. Pergi tengok Jusco Cheras Selatan. Tiket daddy dah booking since Monday lagi sebab memanjang ajer tiket habis. Nasib baik dapat gak

Mummy balik keje awal...530pm terus cabut dari opis...zasss g ambik Haziq...Haziq masih sombong lagi dengan mummy walaupun mummy naik motor....lepas dah nenen terus kita balik

Sampai rumah mummy terus mandi....salinkan baju untuk Haziq...dan terus keluar.....Sampai Jusco memang dah penuh parking kat situ.. Jauh gak kena park kereta.....Sampai terus g cari makanan....mummy sekarang memang tak ada idea nak makan apa..so makan KFC ajerlah..

Tengah-tengah makan...Haziq plak melepas..terpaksa rushing nak g cuci plak....lepas cuci terus masuk panggung...mummy beli pop corn....

Masuk ajer panggung...terus Haziq gengam baju daddy kuat-kuat. Takut kot..Mata tak berkelip-kelip tengok screen. Cerita dah start pun Haziq tak lepas-lepas baju daddy.. Lama gak Haziq layan movie...lepas tu barik merengek nak ke Mummy. Bila mummy ambil...sambung lagi tengok...

Sejuk sangat dalam cinemas tu....so mummy balut seluruh badan Haziq dengan shawl mummy. Dalam separuh perjalanan cerita...Mummy bagi nenen kat Haziq..sebab mata Haziq dah merah...mengantuk kot....Dapat nenen terus tido....lena terus.....

Movie dah habis... Haziq masih lagi lena....angkat bawa masuk kereta pun tak jaga-jaga lagi...Sampai rumah pun tak jaga-jaga gak...angkut atas katil terus...lena sampai ke pagi..

 Lain kali memang boleh bawa lagi Haziq g tengok wayang. Best tau.....sebab Haziq langsung tak nagis & buas...yerlah...gelap..macam mana nak buas kan???

So Daddy.....after this ada chance lagi ek masuk cinemas yer..





***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

5 comments:

IDAZS said...

wow..bagusnye haziq...lps ni memang mummy bawak lagi la...bestnye...

saya tak pernah lagi bawak zarin tgk wayang...nak try gak la nanti...hrp2 dia pun baik cam haziq... :)

ashikin said...

aik.. kecik sgt le nak bawa g tgk movie. kesian. kan speaker yg kuat dan gambar yg besar. memang patut dia pegang bawa daddy dia. sebab tak pernah tgk tv sebesau rumah.. ehhe

Elyn said...

good boy la awak ni!!! kalau wafiq abih kot diredah dlm tu ekekek

shi3la said...

haku dah lamer giler tak tengok wayanggg..selalu wat wayang sendirik jerk kat umah.eh..

Hezrina Rusli said...

kak..leh ke bwk budak msuk wayang? kalo rin nk bwk dak Hanna leh ke ek?da lamaaaaaaaaa x tgk wayang..