Bila mummy keje

Bila mummy keje..Haziq kena tinggal dengan daddy coz setiap weekend biasanya oni ada aktiviti. So stay ajerlah Haziq dengan daddy..

Semenjak Haziq dah besar...macam-macam benda Haziq dah buat...sampai kadang-kadang mummy macam x percaya ajer Haziq yang buat

So...sebagai bukti...daddy telah mengambil bahan bukti supaya mummy tidak mengamuk bila balik rumah nanti
 
 Habis satu almaru tu Haziq keluarkan

Mummy memang suka melanggan majalah pa&ma serta majalah mingguan wanita, Saji dan Impiana..so semua majalah tu mummy simpan dalam tv cabinet sebab bila-bila nak baca senang...so tak payah nak bangun-bangun lagi..ambil ajer...

Tapi dah jadi macam tempat permainan Haziq plak...Habis semua Haziq keluarkan dari almari tu.....wah! nasib baik tak dikoyakkan majalah kesayangan mummy tu...

 Masih tak puas hati tu..nak ambil CD plak....

Yang daddy Haziq pun satu...dah nampak anak punggah semua barang-barang  tu..bukannya nak marah or larang..dibiarkan ajer..sukalah anak tu....tak ada "singga lapar" kat rumah tu..

Asyik sungguh dia

Tengok line...clear ke tak

Sambung balik....line clear

Daddy memang tak pernah marah anak lelaki dia yg ni. Suka sangat biarkan ajer main apa yg Haziq suka...sayang sangatlah tu.....

Dengan mummy..memang mummy garang sikit..kalau suka tarik-tarik buku or majalah..memang kena tampar manja tangan tu..biasalah...kalau dah tarik kemas balik boleh lagi..dah tarik biarkan ajer.....satu keje plak mummy balik keje penat-penat kena kemas barang barang yg bersepah..dah la malam tadi before tido dah kemas semua...

Walaupun mummy agak garang berbanding daddy...Haziq tetap cari mummy kan sayang? bukan sebab nak nenen ajer...sebab bila tido...tak ada bau masam mummy....Haziq sure tak lena....tido malam mesti berpelukan dengan mummy.....anak manjalah katakan...

Sekarang ni..letih tu memang berdouble sikit berbanding dulu...kalau dulu tak pandai jalan...dok ajer setempat selagi mummy tak angkat...sekarang jangan harap...baru ajer mummy langkah dua tapak...Haziq dah ada kat belakang...sama laju ajer dengan mummy....

Dah pandai plak dok meniru aksi mummy tu yg tak tahan..bila mummy selsema...dia pun buat-buat selsema...bila kita kesat hidung dengan tisu...dia pun sama..konon-kononya ada hinguslah tu...Haziq! Haziq...memang bijak lah awak ni






***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

7 comments:

masaklemakrebung said...

aiii.... mmg sakit kepala... mmg kak yati pun dulu slalu jadik singa lapar... sampai skang kalau ilya tak kemas balik buku2 dia... kak yati ugut nak buang.... lelaki mmg cam tu lah ziela.. depa biar je... alasannyer : dia tngah nak belajar tu... hehehehe

Rizziela said...

Tu la kak...Kalau daddy dia yg tolong kemaskan balik ok lah.. ini dibirkan berselerak ajer ...satu keje plak saya balik nak kemas..

Nak ugut dia ....Haziq x faham lagi..tunggulah dia besar sikit..saya akan ugut dia...

tapi masalahnya..buku tu buku saya..kalau nak ugut buang..sure dia buat tak tau ajer kan?

Mentari Muncul Lagi said...

alahai Haziq ni.. kesian mummy dia.. abislah buku kesayangan mummy tu haziq...

nur salihah nordin said...

kak ziela, 0rg lelaki mmg mcm tuu...chumel ni ari2 d0k bebel jerk kat umah tuu...x dpt nak mare anak, mare ayah nyer plak...kite dah le penat keje, blk nk rehat sekali kene lak wat keje mengemas...mmg ayah ngan anak le kene bebel...klu alya kite mare die, alya mare blk kite...siap tepuk2 kite lagik...tanda protes... :)

Rizziela said...

Ok lah gak chumel jenis reti membebel..akak kalau marah jenis senyap ajer..tahan ajer dalam hati...t.ak tahan nanti nagislah sorang2...

Abang kalau akak tegur dia kata..biarlah anak tengah membesar tu...dia baru nak belajar....tension ajer akak dengar

Elyn said...

kite ari2 balik kene kemas umah sebab nenek die biarkan je wafiq main asal tak bahaya..... letih wooo!!

Hezrina Rusli said...

alololo...pandainye dia kemas yek! so, pasni xyah carik maid lagik dah..ada dak haziq tlong kemas..hakhakhak!!