Sidai kain????



Senang hati mummy bila ada yg sudi menolong mummy. Walaupun buah hati mummy ni boboy...tapi dia rajin...sebab dia dah pandai tolong mummy sidai kain bajunya...

Ahad nak keluar berjalan...so sebelum keluar berjalan..harus sidai baju Haziq yang dah berlambat giler tu..kalau tak sidai nanti Monday Haziq tak ada baju nak pakai plak..

Kalau nampak ajer mummy keluar...sama sibuk ajer Haziq ni....tapi amatlah geli bila kaki dia terpijak air..yerlah...masalah betul dengan rumah kita ni...air aircond tu melimpah keluar ke bawah plak....piping tak baguslah....bila la daddy nak take action ni...

 Tengok dulu caranya

Tengok ajer mummy pegang kain..dia pun sama sibuk ambik kain dalam bakul..dapatlah t-shir warna orennya itu..tengok ajer cara mummy dok sidai..dia pun ikut sama....tapi bila kain tu tak lekat kat penyidai...di sapunya kain tu kat lantai...habis kotor balik baju tu...


 Tengok tu..dok cari akal la tu

Memang best betul dok layan Haziq sidai baju....siap daddy ambil video lagi macam mana caranya dia dok kipas kain tu..memang kelakar...sebiji mcm mummy dok sidai kain...sampai jatuh-jatuh nak sangkut kain tu..tapi sayangnyer mummy tak pandai lagi nak upload video..nanti balik rumah..mummy try ek....

Sekarang ni semua benda kita buat Haziq akan tiru..mummy selsema pun dia boleh ikut..memang terrer lah boboy sorang ni...kelakar pun dah ada...

Bila Haziq buat salah...dia tau..dia akan cepat-cepat senyum kat mummy ..itu akal supaya mummy tak marah kat Haziq...pandai betullah budak kecik ni..kita nak marah pun tak jadi sebab tergoda dengan senyuman manis si handsome ni...






***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Elyn said...

hheeh cute je haziq nk tlg!!

Rizziela said...

Memang rajin budak tecik ni....

Rumah pun dah pnadai berkemas....

Penat..penat