Terkini

Haziq terkini dah banyak akal...semalam mummy bawa Haziq g shoping kat Jusco Cheras Selatan sempena JCard Member. Mummy shoping semua baju & seluar Haziq ajer...memang boleh giler la shoping baju Haziq kalau x ingatkan budget yang ada....

Sementara mummy shoping...Haziq lepak dengan daddy kat luar JJ....tak tau la apa yg dah daddy buat dengan Haziq sepanjang mummy dok shoping tu...

Lepas dah dapat apa yg mummy cari...baru kita g makan...sementera nak tunggu makanan sampai..jenuh gak lah mummy dok berkejaran dengan Haziq kat dalam restoran...nak berjalan ajer...tak nak duduk dalam baby chair.....

Ramah tamah plak tu..semua orang Haziq tegur..tapi bila orang cuit Haziq..buat shy shy plak...lawaklah anak mummy ni...tapi memang cute la...

Lepas makan...dalam kereta...cari nenen dan terus tido..masuk rumah pun tak jaga dah...letak ajer depan tv..terbongkang tido...bawa naik atas salin pampers pun tak jaga-jaga gak..memang letih sangatlah tu ikut mummy shoping...

Pagi tadi tersenyum manis ajer...yerlah...buka-buka mata ajer..tengok mummy yg sibuk dok uruskan Haziq...daddy belum siap mandi lagi..dah alang-alang mummy siap awal..mummy uruskan Haziq...biasanya tu tugas daddy..

Senang ajer acara menyalin pampers dan pakaian Haziq....tak menagis....siap boleh menyembang lagi dengan mummy...itulah anak mummy sayang...


Haziq dengan oni..

Haziq memang pantang nampak kertaas..tapi bila bagi buku untuk dia membaca...tak mau plak..bila kita selak buku tu..dia pun sama..tarik buku dari tangan mummy...selak dua tiga muka surat ...lepas tu letak tepi....malas membaca ek????


Nampak macam budak besar kan?

Mummy rasa Haziq ni memang ikut baka daddy la...cepat benar nampak tinggi...baru umur setahun...tapi mummy rasa peha mummy dah tak mampu nak pangku Haziq waktu menyusu..mesti berlebihan dari peha mummy..berjongkit-jongkit kakinya....


Tengok tu..nak berjalan..tapi mesti tangan pegang orang..


Handsome mummy


Sampai gak kat mummy...

Walaupun kadang-kadang Haziq tak kisah bila mummy nak pergi kerja..ada kalanya dia sibuk nak ikut,,,siap nagis lagi kat oni....Oni pujuklah bawa berjalan kat taman depan rumah oni. Dah pandai nak mengikut...sekarang ni dah dapat akal nak naik motor bila mummy start motor...dapat dok belakang kejap pun jadilah...memang good boy lah sayang mummy sorang ni

Sejak dua menjak ni..mummy dah jarang nak ambil gambar Haziq..naper ek? macam tak sempat ajer..masa terlalu mencemburi kitalah kan? tapi tak per...janji Haziq sentiasa bersama dengan mummy daddy..itu yg lebih penting dari segalanya....





***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Elyn said...

haziq2.... lepas ni byk akal penat la mummy awak!!

Maziah and Rohadi said...

wah wah abg haziq...da makin byk akai ya...mcm adik ihsan gak.