Menara Taming Sari ~ Melaka



Seperjalanan kita ke Melaka.....kita singgah kat Menara Taming Sari...tempat yg daddy sibuk dok cari since dari KL lagi....memanglah..ini semua gara-gara tengok FB anti elyn la ni...daddy jadi kepingin nak naik Menara tu plak

Tiket untuk naik menara tu RM20.00 untuk dewasa...RM10.00 untuk kanak-kanak..tapi kalau kita tunjukkan IC dapatlah tiket RM10.00 untuk sorang. So totalnya RM20.00 ajer untuk kami sekeluarga...sebab Haziq dapat naik free ajer...

So..sebelum naik ambil gambar dulu..sure gambar tak cantik..muka kami berminyak  habis sebab cuaca yg amatlah panas & penat selepas tawaf satu zoo. tapi bedal ajer ambil dulu...

Nak naik kena beratur dulu...beratur kat situ....best gak

Haziq & mummy tengah tunggu turn nak naik menara..


Haziq handsome tak mau pandang camera la..sombong sikit




Barulah Handsome...Sama tak muka kami?

Cuaca kat Melaka amatlah panas sekali. Berpeluh-peluh mummy....Nasib baik gak la Haziq bagi kerjasama yg jitu ....nak gak dok dalam buggy walaupun kadang-kadang nagis nak suruh angkat gak....

Haziq memang suka berjalanlah...bila berjalan langsung tak ingat susu...minum air pun x ingat...sampai mummy yg kena ingatkan...cuma agak senang sebab Haziq tak minta susu...bila dalam kereta mummy akan pastikan Haziq minum susu sampai kenyang..baru jalan...so bila dah berjalan..tak la meragam anak handsome sorang ni....




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

5 comments:

Elyn said...

besh kan naik menara ni!! mcm i nk naik lagik je. eh ziela time u pi tu org ramai ek?? siap kene beratur tuu

Rizziela said...

Memang best elyn..tp menakutkan...1st time dia naik...mencanak laju ajer naik..lepas tu stop tiba2..rupanya salah setting...dia turunkan balik.....baru naik degan perlahan2...

Tp kitaorang dua orang takut...Haziq relax ajer..siap boleh jengah ke bawah lagi..cina sebelah pun heran tengok dia

dynz said...

Amboi seronoknya Haziq dapat jalan2 atau mummynya yg terlebih seronok dapat jalan2.

Kat mana tempat ni, senang ke nak cari? apa yg best kat situ. 1st time dengar ni....Haziq cite la sket....huhu...

Rizziela said...

Macam ni Anti.. Tempat ni namanya Taming Sari...dekat ajer dengan Melaka Raya & A Famosa. Senang ajer nak cari..

Bestnya sebab Haziq boleh naik menara tu..lepas tu boleh ambil gambar...tengok pemandangan persekitaran bandaraya melaka...dan macam-macam lagi..

Haziq memang happy giler dapat jalan-jalan dengan mummy daddy

IDAZS said...

wah...syoknya haziq naik menara. Auntie dulu pernah la pergi...tapi tak sempat nak naik...huhuhuhuhu...