Si Handsome berkereta merah

Haziq sangat teruja kalau nampak kereta mainan. Tapi bukan yg kecik tau...kereta yg besar tau...kereta yg boleh drive tu

Daddy dok idamkan kereta tu untuk Haziq. Tapi mummy menjadi penghalangnya...yerlah..harga tak menahan...RM350.00 paling murah...baik simpan duit tu or buat beli benda yg berfaedah....rugi ajerlah beli kereta mainan tu....

Tapi mummy pantang nampak kereta mainan kat mall. Alah yg kita rent ikut berapa minit ajer tu. Sure mummy akan letak Haziq..biar Haziq main kejap..lepas tu baru g shoping. Haziq pun memang suka la sebab daddy control dari jauh. Sure semua orang akan tengok Haziq...

Macam manalah tak jadi tumpuan...budaknyer kecik ajer...tapi boleh drive sendiri....orang tak perasan daddy dok control dari jauh..memang kelakar betul...


Haziq berkereta merah

Kejadian ini berlaku ketika kita mengunjungi Carrefour BTHO..ha ha...asalnya daddy nak cari apa ntah,, last-last terjebak ke tempat mainan kanak-kanak plak...daddy pun trylah ushar harga kereta ni...boleh tahan gak harganya....tapi x ada controller plak....so bagi ajerlah Haziq naik...nasib baik orang pun x ramai...bolehlah Haziq merasa naik kereta merah ni.........



Handsome kan saya?

Sukak dia main dalam kereta ni...tapi dah mula bosan bila kereta tak berjalan..ada ke suruh mummy tolak kereta tu dari belakang..malulah mummy...tak kose makcik nak layan


Start berdiri dah

Mummy tak layan...Haziq berdiri plak dalam kereta...pelik agaknya...biasanya dok kejap ajer..lepas tu sure kereta ni bergerak..ni dah lama pun x gerak-gerak lagi....rosak ker??


Tolak ke depan..tak gerak gak ni


Muka budak bosan

Nasib baik walaupun dah bosan dalam kereta yg tak bergerak tu...Haziq tak bising...dia masih boleh bersabar...diam ajer dalam kereta tu.....buat hal sendiri.....daddy dok sibuk cari barang dia..


Kuarkan kaki dah.

Bosanlah mummy ni....baik kuar...Haziq angkat kaki sendiri nak kuar...mummy tak layan dia....dia dah berusaha nak keluar dari kereta tapi tak lepas.....yerlah kereta tu tak berpintu...macam mana nak keluar....

Disebabkan kesian kan Haziq..mummy angkatlah....bukan apa...dok lama-lama pun boleh bawa balik pun...mahal tau Haziq....mummy tak sanggup nak keluarkan RM...lain kalilah yer bila daddy mummy dah kaya banyak...baru kita beli kereta betul-betul untuk Haziq yer.....

Lepas tu Haziq boleh drive g kolej dengan kereta Haziq...biar semua mak we suka kat Haziq... boleh tak sayang? mummy ni berangan angan-angan mak jenin ajer kan? mampu ke nak belikan anak kereta ???






***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

1 comment:

Elyn said...

ekekeke bebudak mmg suke tul dgn kereta la ziela. nmpk stereng tu mcm nmpk apa je kekeke