Kejayaan Haziq Irsyad

Haziq sangat teruja bila dapat drive kereta. Tak kira la dengan sapa pun...dengan mummy, dengan daddy...dengan uncle semua pun Haziq suka. Janji dapat pegang stereng kereta...

Kejadian ini berlaku waktu kita nak g rumah oni. Mummy pinjam barang oni dah lama...tak return-return lagi sebab tak ada masa nak susun & hantar. Maklumlah barang-barang tu berat & tak sesuai untuk kudrat mummy. Kena tunggu masa lapang daddy baru boleh hantar barang-barang tu semua..

Mula-mula duduk kat mummy elok ajer....baik ajer...senang ajer daddy nak drive. Elok ajer dah nak sampai...kat tol tu dia dah jerit-jerit nak g kat daddy. Mana boleh sayang....daddy tengah drive...Highway plak tu....bahaya tau untuk keselamatan kita sekeluarga....so mummy memang x bagi Haziq kat daddy...menjerit-jerit ajerlah Haziq nak g kat daddy..

Bila dah masuk kawasan yg selamat..baru mummy pas Haziq kat daddy..apa lagi..suka bukan main lah bujang handsome tu dapat pegang stereng gak akhirnya. Memang kalahlah mummy dengan daddy bila anak menjerit-jerit nak kan satu-satu benda...sayang tak bertempat orang tua-tua kata...




Jeling kat mummy...Haziq dah berjayalah mummy....Daddy..mummy jeles tu



Sama sibuk dengan daddy....macam mana nak drive kalau Haziq dok depan mata?

Kalau dah dok depan stereng..dok diam-diam tak per...ni tak ...ada saja keje Haziq nak kacau daddy..macam mana daddy nak drive? so sebab tu mummy malas nak layan Haziq bila Haziq sibuk nak dok depan kat stereng tu...bahaya sangat tau anakku sayang....

Disebabkan daddy yg drive...kira ok lah lagi...tak takut sangat....kalau mummy..memang sorry to say..mummy memang tak ambil punya..takutlah..kalau ter"break" mesti Haziq yg sakit dulu..tak sanggup mummy....dah banyak sangat berita tak baik mummy dengar & baca..so mummy tak sanggup nak melalui itu semua....


Last sekali...daddy drive dengan sebelah tangan ajer


Sayang anak punya pasal...daddy drive sebelah tangan ajer...nasib baik kereta auto..kalau manual mana boleh. Sebelah pegang anak..sebelah control stereng..mummy dok sebelah senang lenang ajer...Haziq suka bukan main...sambil berdiri tu sempat lagi dok nyanyi-nyanyi suka hati..yerlah...suka hatilah sebab dapat dok depan dengan daddy...co pilot ker ?




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Intan said...

Haziq haziq sgt dangerous tu sayang. Arissa pon ada few time gak lah yg daddy dia buat cam tu...samalah time rasa kawasan tu dah selamat baru Intan pas kat daddy dia. Kalo kat tpt lain...mmg tak layan lah kalo dia buat ngados2 tu :D

Rizziela said...

tu la intan..itulah Haziq Irsyad setiap kali naik kereta..tapi tak boleh layan sangat kan? bahaya