One Utama

Ahad lepas kita g jalan-jalan kat One Utama. Sebab utama pergi sana adalah kerana mummy mengidam nak makan waffle. Kat One Utama ada satu Word Waffle. Memang sedap la..dulu dah pernah try dah sekali..masa tu ...mamy baru bertunang dengan daddy..dah lama giler

So bagi memenuhi impian mummy.....daddy pun bawalah kita g makan kat sana sekali lagi....so dapatlah mummy melepaskan rindu pada waffle tu

Haziq bagi kerjasama yang sangat baik. Makan sama-sama dengan mummy. Daddy tak makan waffle tapi makan pan cake ice cream. So Haziq layan mummy punya waffle ajer.....Semangat gak Haziq makan...


Tengok tu....sedapnya..


Selepas makan....Handsomelah bf mummy ni kan?

Haziq tak mau langsung dok kat baby seat tu..dia nak dok atas meja ajer..dah la meja tu sempit ajer..tapi layan gak la.. asal jangan bebai sudah...lagipun..apalah yg Haziq tau kan? Haziq baru setahun...bukan 11 tahun kan sayang?


Sama tak?

Lepas habis makan waffle kita pusing-pusing kat dalam mall....sebenarnya tak ada tujuan lain. So merayaplah ikut kaki Haziq.....tapi Haziq nak berdukong plak...mummy manalah larat nak dukong Haziq sepanjang masa...

Ini semua kes lupa bawa stroller Haziq la ni...so terpaksalah mummy dukong. Dengan daddy memang Haziq tak mau..jerit-jerit nak g kat mummy....so daddy dengan murah hati telah mengofferkan diri untuk beli satu buggy untuk Haziq..yerlah..kalau bawa stroller..penuh satu kereta dengan stroller Haziq yg gedabak besar tu.....

So kita bertujuan sekarang...g cari JJ untuk beli buggy untuk Haziq irsyad...pencarian pun bermula...


Ok gak ni daddy

Ada yg dah berkenan di hati daddy..bila suruh g ambil...tak ada stock plak..tinggal yg display ajer..sure daddy tak mau punya......Buggy ni ok gak sebab ringkas dah boleh baring...tapi dah tak ada stock nak buat mcm mana? brand? apa lagi....Sweet Cherry ajer yg mampu daddy mummy belikan untuk Haziq...belek punya belek yg display tu...banyak yg rosak..so cancel...daddy cari plak yg lain


Buaian babby

Sementara daddy dok belek-belek..Haziq dengan mummy cuba macam-macam barang kat situ..semua benda Haziq nak test...tapi kejap ajer....dia x suka sangat dengan mainan yg ada kat situ.....Haziq minat berjalan ajer...


Akhirnya

Akhirnya ambil buggy yg kat atas ni.....RM169.00 ajer...So lepas ni senang sikit nak jalan..bila dah lipat kecik ajer..so bolehlah simpan kat belakang.....muat ajer......mula-mula jerit tak mau dok dalam buggy ni...tapi bila tengok keadaan yg tak terkawal..mummy terus masuk JJ cari makanan untuk Haziq....

Dapat ajer makanan terus diam. Tengoklah...layan makan sampai tak tengok langsung mummy dok ambil gambar Haziq. Gambar macam orang dah lama x makan la Haziq ni...lapar sangat ker? tapi rasanya mummy baru ajer bagi makan...mungkin tak puas kot...siannyer kat anak mummy...lapar rupanya...



Jom balik

Lepas lepak kejap kat One Utama...kita gegas balik...boringlah lama-lama sebab tak ada tujuan lain sebenarnya g kat One Utama. Kalau ada niat lain..sure lama lagi lepak kat sana..

Ini lah fist time Haziq g One Utama selepas umur Haziq setahun. Betapa daddy malasnya nak berjalan...sampai One Utama pun Haziq tak pernah sampai....sian kan? so lepas ni kita mulakan balik operasi yg dah lama mummy tak buat ....dulu mummy memang kaki jalan...sejak mengandung & bersalin...xtvt tu dah berkurang..bukan sikit..kurang banyak giler......





***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

Mentari Muncul Lagi said...

Wahh Haziq dah dapat buggy baru ek.. Sweet Cherry pun ok apa.. asalkan senang nak bawak, simple bila masuk dlm kete banyak lg space ok. klu stroller mmg besar sket pun tp selesa la klu nak tido baring.. memandangkan Haziq dah setahun ok apa klu pakai buggy jer sangat la sesuai.. aunty sokong ok..

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Wah dak encem dpt buggy bru ek.cantik kaler dia tu.. Hadif pun dh ada buggy,tapi tak pakai semenjak ada stroller sbb hadif kuat tido..buggy dia tak dpt full baring..ingat nak pakai la nanti.sbb senang je nak lipat muat kereta kn..

Rizziela said...

Anti Ikim....memanglah mcm sesuai..tapi Haziq rasa lagi sesuai kalau mummy yg dokong...lagi sedap...Kalau jalan jauh mungkin boleh bawa stroller dia...kalau setakat nak g kat mall ajer...pakai buggy ajer senang kan?

Anti Intan...
sapa yg handsome? buggy ke Haziq? hi hi.....

Hadif suka tido lagi senang kalau pakai stroller kan? lagipun kereta anti intan besar..senang nak sumbat stroller..keta Haziq kecik ajer...tak muat nak sumbat stroller dalam tu..sebab tu daddy belikan buggy ni kat Haziq..cantik ek? tq's

dynz said...

Tak pe, tak rugi pun beli, nanti adik-adik-adik-adik haziq boleh guna