Peneman


Ini peneman mummy di kala mala menjelma.... bila si jantung hati nak Zzzzzzzzzzz... daddy plak teman mummy....

kalau dulu...jangan harap mummy berani dok rumah sorang.....even rumah flat tok mummy..bukanya besar sangat...mummy still takut gak...umah yg dok punyalah lama pun masih takut.....

ini rumah kita....dua tingkat...besar gak pada mummy...tapi demi Haziq Irsyad...mummy jadi berani...ini lah satu pencapaian terbaik untuk tahun 2010 ini.... mummy sanggup dok rumah dengan Haziq sehingga daddy balik....wah! diluar jangkaan mummy betul lah...



Si jantung hati yg keriangan bermain dengan mummy.....

Tapi...bukan senang nak handle si kecik ni....sekarang ni..semua tempat dia nak masuk..semua tempat dia nak geledah.....habis satu bilik Haziq tolong kemaskan untuk mummy...

macam semalam...mummy tengah mandi...mummy letak Haziq kat ruang yg paling lapang...siap ada mainan lagi...tengah syok2 dok sabun...dengan suara budak kecik ni ...dekat ajer...bila pusing2 ajer...dah masuk bilik air rupanya...dengan gumbiranya plak tu..nak angkat pun tak sampai hati...

selama ni kalau nak masuk bilik air ajer..Haziq mesti geli..sebab lantai basah...kali ni ..dengan selamba ajer masuk bilik air dengan merangkak..tak sempat mummy nak tangkap..dah basah dah suar...alang-alang dah basah suar tu...mummy biarkan ajerlah Haziq meneroka bilik air ni sambil mummy mandi..

bila mummy dah siap..ingatkan Haziq ikut sekali masuk dalam rumah..rupanya tidak....dia lagi jauh pergi...siap nak bangun berdiri kat bath tub tu...argh! licin la sayang.....terpaksalah juga mummy angkat
basuh badan semua..buka baju..biarkan Haziq berpampers ajer...adalah dalam sejam....baru pakai baju..

lawak kan...tak sedar masa berlalu dengan si kecik...sedar-sedar daddy dah sampai kat depan rumah dah...mummy rasa baru ajer main dengan Haziq yg dah tertido keletihan...sekarang ni Haziq tido dah tak jaga malam tau....sebab sebelum tido dah keletihan bermain dengan mummy..



baca pa & ma (kemas tak bilik Haziq..Haziq tolong mummy kemas ni)

Habis semua barang Haziq sepahkan...mummy baca buku..bangun..tarik buku mummy..dia pun sama sibuk nak baca..mummy kemas barang mainan dia...dia kemas barang toilities dia...mummy lipat baju..dia tarik baju dia...mummy kemas katil..dia sibuk nak panjat katil..mummy buka lap top...dia sibuk nak tutup lap top..mummy tengok tv..dia sibuk nak tukar channel...







***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Elyn said...

wafiq plak kalo mummy dia mandi die duk ketuk2 pintu hehhe

Rizziela said...

ketuk pintu ok lagi elyn.. Haziq masuk joint sekali bila kita mandi.... pantang nampak orang masuk bilik air...dia pun sama sibuk la