Kebah

Haziq amit malam....siang rabu dah ok sikit...walaupun masih demam+selsema & batuk...tapi xtive macam budak tak sakit ajer....

Dr pun kata...Haziq ni bukan ada jangkitan paru-paru seperti yg diperkatakan oleh Dr kat emergency room. Kalau ada jangkitan paru-paru...biasanya budak-budak x xtive..dia akan jadi lemah..tapi Haziq tak...xtive lagi ada..cuma..kejap-kejap batuk...kejap-kejap batuk...sian sangat..sampai satu tahap bila Haziq tak tahan sangat...dia marah dengan batuknya sendiri...kelakar plak mummy tengok Haziq


Muka budak tengah batuk

Kalau batuk..Haziq cepat-cepat menongeng kat tilam...tak tau pasal apa..sedihnya tengok..lepas tu angkat tangan minta mummy angkat dia..so mummy angkatlah..tepuk-tepuk belakang Haziq...lepas tu ada staff nurse datang...dia kata "manjanya Haziq dengan ibu dia"....tersengih-sengih malu Haziq kat Staff Nurse tu...baik sunggu staff nurse tu..selalu datang main dengan Haziq....

Setiap kali dia lalu kat katil Haziq..mesti dia panggil Haziq..Haziq pun bukan main suka lagi....


Bila dah ok...senyum ajerlah


Siap main-main lagi dgn staff nurse

Bila dah lega..baru dia bangun..panjat katil sambil agah-agah nurse yg dok buat keje...suka bukan main..tapi dalam suka-suka tu diselang seli dengan batuk-batuk..bila lah nak hilang batuk Haziq ni..


Heran


Nak turun katil

Bukan main suka Haziq dok atas katil Hospital..kejap berguling..kejap panjat katil..kejap berdiri kat tingkap.. maklumlah kat rumah kita, Haziq  tak ada katil sendiri..katil Haziq share dengan katil mummy & daddy..so x dapatlah peluang nak main mcm ni kan?



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Elyn said...

alhamdulillah haziq makin sihat. ziela nanti kite beremail ek... ade mende nk cite.

Rizziela said...

ok elyn.

ziela tunggu