Bila balik

Semalam mummy kuar office 6.30pm..so sampai rumah oni dalam 7pm.. sempatlah tengok Cinta Balqis & menyusukan si handsome mummy...lepas maghrib baru bergerak balik.....

Hari ni daddy ada kat rumah....sebab tu mummy berani balik lambat sikit..maklumlah...kat umah ada orang..x la rasa takut sangat...

masa oni letak dalam car seat dah nagis2 minta oni angkat balik..tapi mummy terpaksa cekalkan hati untuk terus drive gak...kejap ajer nagis..lepas tu mainlah bakul, botol susu & kotak tisu..apa yg Haziq bebelkan..mummy pun tak tau...

sampai masuk highway..ok..mood bagus...tapi bila nak masuk Kajang ajer...terus mood swing...nagis manja-manja gitu.....tarik-tarik tangan mummy minta angkat...mata ala-ala ngantuk..tapi tak mau tido...sian mummy tengok...



Muka budak handsome yang manja



Dah jernih sikit bila nampak camera...



Sedih balik...mummy tak mau angkat gak...


Sengih ajer bila dah banyak kali snap gambar dia...suka bergambar lah si handsome ni


Sampai rumah...tak tido gak..masih dok tengok mummy..mungkin nak suruh mummy ambil gambar  dia lagi la tu..tapi sorry lah sayang...mummy dah tak larat nak snap ...bila kita nak snap ajer..cepat-cepat dia buat muka..jenuh mummy nak cari muka yg sangat handsome....so malas nak layan la.....

sampai rumah....nampak ajer daddy kat cermin tingkap...terus happy..agaknya heran kot..selama ni kalau sampai rumah..mummy ajer yg jadi bibik...angkat Haziq..angkat beg..buka pintu..buka gate...tapi kali ni..daddy plak jadi bibik...gelak sakan lah Haziq....

Tapi sekarang ni memang dah banyak perubahan berbanding Haziq semasa 7 bulan dulu...sekarang dah tak nagis macam dulu lagi bila ontheway nak balik rumah....good boy sayang..




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Elyn said...

wafiq pun kadang2 mood takmo duk lam seat melalak meraban. geram betui.

tapi seat tu penting sebab baru ni kan ade kes baby terpelanting kuar time accident. ish risau je.

seb baik gak la haziq behave duk lam seat. nangis sikit2 tu biasa la kot ziela. die boring hehehe

Rizziela said...

tu la elyn

tapi seat tu dah nak kena tukar...Haziq kena beli yg besar punya..yg macam abg wafiq plak...