Demam

Since hari jumaat lagi Haziq dah start tak sedap badan....

cari-cari punca...rupanya ada 3 batang gigi nak keluar...tiga-tiga pun gigi atas....alahai! siannyer anak mummy....patutlah asyik merengek ajer..semua serba tak kena.....

malam jumaat tu....start 11.45 badan Haziq dah start panas..sampai mengigil2 kepala Haziq...terkejut mummy...rasa-rasa badan..membahang...terus terjaga mummy....jelum-jelum kepala Haziq...check suhu...38.9...mak ai! patutlah mengigil ajer si handsome mummy ni...

15 minit sekali mummy check suhu...15 minit sekali mummy check lagi..memang x banyak turun..tapi ada gak turun...daddy marahkan mummy sebab basahkan Haziq pagi-pagi buat..kalau tak basahkan Haziq..macam mana suhu badan nak turun kan? terpaksalah....

lepas mummy dah lap semua...Haziq plak terjaga....nak ajak mummy main..bila mummy baring..dia plak sibuk nak g hujung katil..nak turun bawah kot...terpaksalah mummy bangun temankan Haziq main kejap

lepas tu dia sambung plak tengok tv pagi-pagi buta tu...adoila! esok dah lama mummy kena keje...dah penat...sebelum tido..mummy jelum lagi..lepas tu bagi nenen...sambung tido...Haziq tido..tapi tak lena sangat..mummy sampai sakit kepala...sebab tak boleh tido...risaukan Haziq...

15 minti sekali g bangun masuk bilik air..basahkan towel kat kepala Haziq..lap-lap badan Haziq..lepas tu dok tengok Haziq..monitor lagi suhu badan Haziq....sampai lah pukul 630am....

for sure lah mummy tak boleh nak g keje..kepala dah berdenyut-denyut..sms bos bagitau..nasib baik hari sabtu...kalau minggu depan..masaklah...officemate mummy ambil cuti g holiday..so tak ada orang lah kat department mummy nanti.....

Pagi sabtu..dah ok dah..tak panas sangat badan Haziq..tapi merap tu tetap ada..nak buat lagu mana...gigi tu sekali keluar sampai 3 batang...macam mana Haziq nak tahan..sebelum ni kuar sebatang sebatang...tak la Haziq demam.....

so sekarang ni Haziq dah ada 6 batang gigi......4 batang gigi atas...dan masih bertahan dengan 2 batang gigi bawah yg sangat cumel....

mummy dah jadi mangsa gigitan cinta Haziq.....




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

3 comments:

uzzeh said...

hehehe tahniah haziq..

Elyn said...

sekali 3 nak kuar?? lor ptt la demam. wafiq kalo demam kite pun tak lena tido kejap2 bgn check temp. risau tetibe naik mencanak. bahaya.

Rizziela said...

anti Hani..
Tahniah sebab dah jadi anak bujang ker ? :D

ha ah elyn..
tido pun x lena..risau kita tak sedar temp dia naik secara tiba-tiba....tapi dia relax ajer tido