Admitted 2

Sambungan



Haziq kat emergency

Masuk wad kanak-kanak ...ramai yg sakit..sian sangat mummy tengok.....ada yg masih bb lagi...tapi ramai kanak-kanak yg kena athma

Oni, anti Shika, daddy, uncle chik  & uncle Norman teman kita sampai dekat pukul 11pm...lepas tu guard suruh balik...baru semua orang balik..tinggallah mummy dengan Haziq ajer kat wad... Daddy tido dalam kereta kat parking Hospital...takut anything happen tak sempat nak datang..sian kat daddy...

Masa kat wad....Kita tido sama-sama...tp  dlm pukul 1am lebih..ada nurse suruh bagi ubat kat Haziq..so mummy kena kejutkan Haziq....dekat satu jam gak mummy bawa Haziq pusing-pusing wad sebab nak pujuk makan ubat...Haziq x mau gak...susahnya nak bagi makan ubat

tapi bila dah tak larat...mummy paksa gak Haziq makan...apa lagi jeritlah Haziq satu wad tu sebab marah mummy paksa makan ubat...nak buat mcm mana...mummy nak Haziq cepat sembuh....

bila nak tido..mummy dah x boleh tido dengan Haziq sekali..Nurse suruh Haziq tido dalam katil BB tu...mummy mana cukup nak tido sekali..kecik sangat katil tu...so mummy tido atas kerusi ajer...sure lah mummy tak boleh tido sebab x biasa tido anak x ada kat lengan...kejap-kejap terjaga..terkejut cari anak tak ada kat sisi....rupa-rupanya Haziq tengah syok tido atas katil...

Mungkin sebab penat sangat kot...sampai tak perasan bau mummy tak ada kat Haziq..kalau kat rumah mcm tu..sure dah jerit..Mesti kaki or tangan kena mummy...baru boleh tido...ini Doc dah bagi ubat...terus rehat sampai tak sedar mummy ada ke tak dak..


Haziq yang keletihan

Tido dengan mulut ternga-nga....hidung tersumbat sebab selsema...tengok la Haziq..sayu sungguh mummy dengan keadaan Haziq masa ni......gambar ni mummy ambil dalam 3 - 4am mcm tu...sebab tak boleh tido....so x ada keje...ambil gambar anak ajerlah keje mummy......

Kiranya malam tu Haziq tido nyenyak sungguh...terjaga bila nak susu ajer...bila terjaga..mummy angkat Haziq dok dengan mummy atas kerusi..bila dah habis menyusu baru angkat balik letak atas katil.....mcm tu la rutin mummy sepanjang malam tu.....ada la dalam 4-5 kali mcm tu.....

Lepas tu apa lagi....pagi-pagi...kepala mummy pusing...start 5am..mummy dah ke tandas..kepala pening...terus masuk tandas...habis keluar isi perut...padahal mummy tak makan apa pun sejak balik keje....sakitnya...tuhan ajer yg tau....mcm mummy mengandung plak bila muntah-muntah macam ni...


Muka budak tengah sakit


Botol air kosong


Lasak gak boboy tido kan?


Tengok tu.....terlentang plak

Mummy doakan semoga Haziq cepat sembuh yer sayang...tak sanggup mummy tengok Haziq sakit macam ni....sayu hati mummy...cepat besar yer sayang.....jangan selalu sakit-sakit mcm mummy.....

Memang terasa letih yg amat bila anak sakit...letih dari dalam membawa ke luar badan...

  

Wajah kerinduan mummy






***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

10 comments:

Hanna said...

sedihlah tengok haziq mcm ni..semoga haziq cpt2 sembuh ye syg..teringatkan Khayra,uwaa!rindunya..

Ain said...

semoga haziq cepat sembuh..

Rizziela said...

Tu la..
sedih kan?

Hanna & Ain...tq's sebab doakan kesihatan Haziq

Chor Ayu said...

kak, sama la ayu ms OR sakit ritu..sabar kak..akak minum air barli byk2 bia haziq dpt susu barli dr akak, bagi reda panas.. boleh jek tido atas katil besa, tp angkat palang. ayu ritu siap tido dakap OR atas dada..ubat? mmg kena paksa..1 bulan OR kena makan ubat 4 kali sehari..seksanya tuhan saje tau.

sampai gaduh2 ayu dgn cho.sian anak punye pasal..tak mo ingat!!!!!!!!!..huwaaaaaaaaaa.......

Rizziela said...

Ayu,

Betullah kan...menguji kesabaran kita...

Akak masih ingat lagi kisah ayu dengan OR dulu...tak muatlah ayu..katil tu kecik sangat...akak ni besar sangat :D

tu la....bila nak bagi ubat...akak terpaksa cekalkan hati...bila dia nagis..rasa mcm dia kata..
"mummy tolonglah Haziq...Haziq tak nak makan ubat ni..pahit" tu yg buatkan air mata akak x dpt dibendung...sedih sangat..dah la makan pun kena paksa.....

sian sangat2

Elyn said...

sabar yea ziela. ni la org cakap cabaran nk besar kan anak. tapi kite as ibu mmg sedih tgk anak sakit!!

uzzeh said...

sedey..moge haziq cepat sembuh ye..tau sangat rs hati kak ziela..naseb baik haziq x perlu drip kat tgn/kaki mcm nawfal kena kat hospital aritu..

huhu sepanjang nawfal kt hospital, mmg kami laki bini berendam ayaq mata je..xsampi hati tgk nawfal melalak2 xselesa..hani n habi share tdo ats kerusi..nurse pon xley kate pe sbb bile kena bwk nawfal p blk rawatan, habi yg kena bwk..hani x sampai hati..bile dgr nawfal menjerit dlm blk tuh, hani rs mcm nk rempuh je bilik tuh, bwk nawfal lari..

huhu tingat sgt, sms ayu la wat hati hani tenang..

Ieda said...

sedihnya...ieda cukup risau kalau dengan bb sakit...mula la risau...takut sgt2 kalau la jadi kat ieda gak nant...ape la yang ieda patut buat...

ieda doakan haziq cepat sembuh yer...

Rizziela said...

terima kasih semua...

itulah kita kan....naluri seorang ibu..cepat tersentuh bila melibatkan kesihatan anak

Jiey^Mien said...

cepat sembuh ye nak..