Nyorok-nyorok

Semalam sekali lagi kita bersama-sama tanpa daddy ..... wah! mummy semakin berani...

Balik keje terus ambil Haziq...tapi dalam perjalanan balik tu Haziq ada menagis sikit..menagis mengantuk ..sampai merah-merah mata tahan mengantuk...mengalir air mata macam air paip ajer..simpatinyer mummy tengok..tapi apa kan daya...mummy tak boleh dukong..mummy nak drive dengan selamat...

puncanya ialah...balik keje tak pegang Haziq dulu...mummy terus kemas barang...dan terus balik..sebab nak singgah Econsave beli barang basah sikit....nasib baik bila dah sampai econsave Haziq baik...susah gak rupanya nak beli barang kalau daddy tak dak..mummy nak kena jaga handbag lagi..jaga Haziq lagil..jaga barang yg nak dibeli lagi.....tp nak buat mcm mana...kena belajar gak berdikari..rasanya ini 1st time mummy g beli barang hanya dengan Haziq ajer..

Lepas beli barang...terus balik rumah..masuk rumah...mummy terus simpan barang..siang semua bahan mentah...masak...sambil-sambil tu layan Haziq yg bising sebab mummy tak peluk dia..dah macam-macam mummy bagi..semuanya dicampak ke bawah...tak mau..nak mummy gak..

last-last terpaksalah masak sambil berdukung dengna Haziq..tapi keselamatan Haziq tetap diutamakan...Lepas masak...times to relax...naik ataslah ...apa lagi......



main cak-cak dengan mummy

Bila naik atas..jangan haraplah nak dok atas katil ajer dengan aman...kejap ke hulu..kejap ke hilir...ada ajer kerja yg perlu dilaksanakan oleh Haziq Irsyad...

Last-last Haziq ajak main cak cak dengan dia plak...konon-konon nak menyorok dari mummy...nyorok pun bawah almari solek mummy ajer...memang terang-terang nampak Haziq kat situ...cumanya muka ajer disorokkan...bagi bontot chumel ajer kat mummy...

memeng kelakar giler...bila mummy tak layan..jerit-jerit sambil tengok mummy...bila mummy panggil...cepat-cepat pusing muka tengok dinding almari...lepas tu dok sibuk main balang air yg kat bawah meja tu..pandai sungguh dia...gelak bukan main lagi...walaupun kat rumah tu tinggal kita berdua ajer...mummy rasa orang mesti ingat ada lebih dari 2 orang kat dalam tu...sebab bising mcm ramai orang....



Penat

Dah penat main...cari airlah....mummy saja ajer isikan air masak dalam botol Haziq...sebab dah lama Haziq tak minum melalui botol...tersadai ajer botol tu kat rumah oni..mummy segaja ambil bawa balik..nak test tengok mcm mana..

so far air masak memang laju dia sedut..siap golek-golek atas katil lagi....bukan main lagi..macam-macam gaya dia buat dengan botol tu..dengan muka stim la..muka nak tido la..muka senyumlah..bila mummy nak simpan camera..cepat-cepat tarik..nak suruh ambil lagi gambar handsome dia tu....

tapi bila mummy tukar air masak dengan susu..dia main-main ajer..nak minum suruh mummy yg suapkan kat mulut dia...x mau pegang sendiri...tadi minum air masak..boleh plak pegang sendiri..memang banyak akal sungguhlah anak daddy sorang ni....

semalam Haziq tido lambat...tunggu daddy balik keje..tunggu daddy makan..baru tido....11.30pm baru lena..




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

1 comment:

Elyn said...

umur camtu mmg dierang ske main cak cak!! penat la nak ber cak2 ziela kekekek