Briani Gam Batu Pahat

Sambung lagi cerita bercuti ke Johor hari tu

Walaupun dah agak keterbelakang

Kita g makan2 nasi briani gam kat Batu Pahat..

Jauh kot perjalanan dari Muar nak ke Batu Pahat.. terus ke simpang Renggam

NI la kedai yg kami datang

Abaikan muka orang tu.. nak snap gambar menu tu

Bolehlah harga dia dengan portion nasi & ayam..berbaloi2 


Harith makan blueberry cheese cake

Kek kat sini memang sedap...paling sedap kek coklat.. tapi dah habislah plak

Tinggal blueberry cheese cake 2 bekas.. habis anak2 kerjakan..


Hadfina makan aja bubur nasi yg oni bawa yer

Awak baru 7 bulan..blm blh makan lagi

Muka bosan tunggu lama sangat

Harith sampai dah terlentok tunggu makanan

Kali ni mmg x best lgsg..

Makanan yg kami order tu sampai lambat.. lambat sangat2.. berapa kali panggil entah ... pun x sampai2

Last2 mummy mengamuk kat dapur..baru nak hantar..

Agak2lah.. 2 @ 2 3 meja kot dah dapat.. kami x dapat2 lg


Muka kebosanan

Bosan sangat2 kot


Kek yg tinggal sikit.. jadi rebutan kot

Memang sedap.. makan plak sejuk2.. terasa cheese dia


Ni bekas Hafiey

Langsung x boleh nak share 

Dia hadap sorang2 dia aja

Ni kalauada yg nak g

Makanan sedap..tp service .. minta maaf..

Pekerja pun ala2 kurang sikit...

Sebab sedap ajer kami datang.. kalau x .. memang x lah

Bila nak dapat ni nasi briani ayam

Tuan dah bosan dah

Ni la rupanya nasi kami

Tapi ni dah tinggal separuh baru teringat nak snap gambar..

Bukan apa..bosan sangat dah.. lapar pun yer. . .mana nak ingat nak snap gambar makanan

Ni kari ke apa ek?

Ok la..sedap

Ini lg sedap..

Mummy suka..tp buat sendiri.. x la sedap sangat..

Mamat ni makan 1/2 pinggan dia sorang ok

Walaupun makan 5 butir sekali suap.. tp habis..diaorang memang suka nasi briani ni

Susah nak tengok diaorang makan nasi kat kedai licin


Dah kenyang

Dah kenyang.. Harith sambung main game

Budak2.. bukan boleh tunggu lama2 sangat

sirap limau dia pun sedap..

rasa lain la dari sirap limau yg order kat kedai tu



3 comments:

NzA said...

ni blog ke 3 akak jln2 pg ni..semua ttg mknan..semua sedap2...adeh...terliur sudah
Selamat thn baru.

CikLily Putih said...

beriani power memang sedap. hari tu pi makan kat area batu pahat, sedap betul..

klu boleh gambar kat blog ni beso sket saiz, baru lah seronok orang tengok gambo ek.. bagitau je ni

LYAfrina said...

sedapnya