Bekal 11.01.2016



11.01.2016

Hari ni birthday Siti Nurhaliza kan?

Bukan nak cerita pasal birthday dia..tp nak cerita pasal bekal Haziq

Mummy bangun awal... 5am dah bangun..

Bahan2 dah sediakan since malam tadi.. so x la rushing...ingatkan

So start masak Nasi Goreng dulu untuk bekal Haziq.. then masak ayam sambal untuk lunch daddy..sayur kacang buncis... roti goreng telur untuk breakfast Haziq...

Buatkan air daddy..

Eh..dah 6.30am

Dah lambat ni

Mummy target before 6.45am kena keluar rumah..

Abg Haziq 7.30am kena ada dekat Sek Agama.. Adik2 before 8am kena ada kat Pasti..tapi kalau 6.30am pun belum mandi..mcm mn nak sempat

Haziq plak buat perangai..Adoi

Berpeluh mummy




Bekal Haziq

Dia buat perangai plak..x mau bawa bekal

Memang pagi2 buat darah naik ajer..kena banyak sabar dengan anak2 kan

Kalau ada daddy senang sikit..daddy kerja pagi..mmg sorang2 lah uruskan diaorang ni...


Tak per..esok kita try our best..bangun lebih awal dari hari ini ok



6 comments:

mama tisya said...

nk bg ank bw bekal kena awl skit bgn kn...dlu tisya masa darjah 1 sempat sebulan je bw bekal..lps tu nenek die dh start bg duit blanje, die dh tkmo bw bekal

LYAfrina said...

xpe... pujuk elok2... beritahu kbaikan bekal dr rmh..lama2 ok lah tu

wahida said...

tgh lapar ni...sekali tengok nasi goreng kemain menitik ailio dah ni...huhu...

NabilaHasyim said...

huhu, xpe akhirnya berjaya jgk buatkan bekal utk anak..

tp klu PASTI mmg ada makan kan...

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui suka tgk org bw bekal..lg suka tgk ada yg buat mcm2 pattern bg nmpk menarik..hihi

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Rajin ibu buatkan bekal kan..zara tknak bekal dah..kate pndai beli sndiri..huhu..klu one day die mintak bekal plak mmg mama kena prektis bgn awal giler la..kikikj