Baling..kolam air panas

Jauhnya perjalanan kami

Dah lama dok berbisik dengan toksu. minta tok su bawa g mandi ke kolam air panas kat Baling nu...

Semua orang dah g.. mummy aja blm kesampaian..cerita mcm bestlah..tapi tahap ke best an nya x tau mcm mana


OTW nak ke Baling.. anak2 dipaksa tido dulu.. bukan apa.. kami bertolak dari rumah pun dah 10am. dari Seberang Prai tau.. tok su kata.. lg malam lagi best.awal2 orang x g pun.. ok.. kita ikut aja

Sampai2 masing2 dah buka bekal

Tengok tu.. bental tikar.. kita hadap ramai2.. tiba2 semua jadi lapar kan

Nasib baik tok cik bawa banyak makanan..kalau x jenuh gak la nak membeli kat kedai yg ada...

Paham2 lah harga yg orang jual kat tempat2 mcm ni..sure mahal kan

Driver kami.. maksu.. makan mcm dah lapar sangat kan

Yerlah..dia drive sorang2 .. mummy kat belakang dengan anak2 dah berdengkur tido ... sedar2 dah sampai.. hahaha. .letih kot

Nasib baik ada Maklang Alia teman maksu drive..

Budak yg dah masuk sini baru bangun

Jenuh bergilir2 kami dukong dia.. boleh tahan gak.. 15kg kot.. mummy dukong abg Harith.. Maksu dukong abg Haziq...Hafiey..toksu & toksu lelaki bergilir dukong sementara nak sampai ke dalam.. 

Park kereta nun jauh ke sana.. sebab apa? parking penuh..ramai giler orang datang nak mandi air panas

Dah siap pau mummy mainan lagi

dah agak dah..mainan ni sure tak tahan lama.. sebab getah ajer pun.. RM5 sorang.. hilang RM15 utk 1 mlm

Tiket masuk RM6 untuk setiap orang dewasa.. Kanak2 RM3

Haziq kenapa?

Mamai lagi la tu

Tu yg belakang tu semua cuosin mummy.. dok ambil mood nak mandi or nak tido..

Nak kebelakang..ambil gambar..tp ada plak geng dok kat situ.. dah masing2 segan..sebab semuanya masih anak daralah katakan

Gambar mandi x ada ok.. yg ada before mandi & after mandi

Anak2 kita bagi makan dulu apa yg diaroang nak..sempatlah mummy belikan dulu jajan kat luar tadi before masuk. .budak2 ni mana layan makan makanan berat2 kalau dah malam

Bukti waktu ni pukul 3am ok

Gambar bulan kat belakang tu

Ni nak balik dah ni

Kami dok berselfie ramai..tapi ada aja yg x cukup..

Mummy belakang sekali..budget paling muda..

Sarah.. maksu..maklang Alia.. Maksudikna.. Makngah Husna.. & Makngah Ziela

Apa ni gegar2 maksu

Ok.. ni sebahagian..ada lagi yg x cukup ni

Anak mummy nampak sorang aja.. mana lagi 2???



Pun masih x cukup.. yg belakang2 tu semua geng sepupu aja.. ni sepupu baru 1 ibu.. lg 3 ibu blm ada..mau penuh satu gambar

Nah.. sampai rumah dalam 5am

Diaorang bantai tidur bergelimpangan..kepenatan yg amat kot

Kesian kat diaorang.. driver pun beselubung kepenatan

Sepatutnya ikut plan nak ke Bukit Bendera.. tapi terpaksa tunda sebab anak2 bangun lambat.. sure orang beratur panjang dah nak ambil tiket..

So kita kena tukar plan la nampak gayanya

7 comments:

Qhaifa Nur said...

Mandi air panas..bestnya
Awal pg pun ramai orgkan..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Pukul 3 pagi masih hapening tu Rizz..
Seronok tu..
Tapi bila balik mandi memanglah kepenatan..

NabilaHasyim said...

rajin noh dok pi kolam ayaq panaih :P
semua tempat dah merasa la ek..

penah pi skali ja kt baling ni, masa sek ren dulu..

AMIIZAA said...

wahhhh baru tahu ada kolam air panas kat baling
akak pon tak pernah gie lagik....:)

Aty_Fared said...

rasa macam pernah datang sini.. masa lepas spm 17-18 tahun kot masa tu.. berbelas tahun dah..huhu..kalau tak silap la..masa ni fes time sampai situ pergi ngan kawan baik jalan2 sana.. :)

Hami Asraff said...

Dulu masa arwah ayah ada selalu datang ke sini. Rindu.

nuyui a.k.a miss YUI said...

bestnya p ramai ramai.. bru meriah.