Bertiga lebih baik



Kalau dah nama pun adik beradik... apa pun mesti nak bertiga...kalau salah sorang tak ada..mesti tak best...tambahan plak diaorang memang rapat sesama sendiri.. Ni sehari selepas Harith discaj dari Serdang Hospital.... 

Balik rumah..masing masing macam rindu sangat sesama sendiri... 4 hari terpisah..tak jumpa...Hafiey dengan Haziq rumah oni... Harith kat wad... Hari2 Hafiey dok tanya abang Harith dia...

Haziq pun sibuk.. adik Harith tak sihat lagi ke mummy. .lama lagi ker mummy... rindulah tu nak bergaduh..

Ni hari ahad...dah siap nak g kenduri kat rumah nek Ara..

Bagi main kat luar..memanglah banyak akal depa...tengok tu..dlm kereta pun boleh tadah air..pastu masing2 sibuk nak basahkan kertas dgn air dlm tu...dah la belum g memana..nanti kotor baju tu..dah satu kerja nak salin baju lain plak..kalua sorang ajer tak per..nak salin ..mesti tiga2 sekali salin




ni bila dah kena marah...masing masing cuba nak selamatkan diri... Selalu memang Harith yg akan kantoi

Kalau dari jauh.. Haziq lah ketuanya...tpi bila dah mummy jerit..semua dah bawa haluan masing masing..Harith ajer yg lambat...selalu dia yang kena marah walaupun bukan dia yg start dulu




Kejap ajer takut nya...


Lepas tu buat balik

Sekarang ni mummy dok berangan nak tambah bumbung kat depan tu..nak buat porch tu bagi berbumbung..tapi entah bila la agaknya kan..costly sangat sebab besar porch tu

Bila dah berbumbung senanglah nak biarkan anak2 main kat luar..ni kat luar tu panas & kotor sebab hujan panas tak berlapik...yang hairannya..kat depan rumah langsung tak ada pokok..tapi daun2 penuh berterabut kat halaman tu mcm kat depan tu penuh dgn pokok2 tanaman ajer..

Kalau rajin..mummy sapu..tapi biasanya mummy malas nak menyapu


5 comments:

RynaHakimi said...

The three stooges. Hehe..buat apa pun nak sama2 ye..Elokla abang jadi leader, adik2 ikut perintah je..kikiki :)

Yumida Huda said...

busy nye projek adik beradik tu..hehehe
yumida isi tabung Nuffnang sini...selamat menabung :)

Lily@MamaZaraZareef said...

seronoknye bila tgk anak2 main sama kan..diorang ni nmpak baik jek bertiga kan..ada gaduh2 tak..^_^

mamaRIFQY said...

alahai..bagus nyer adik bradik ber3 ni...main same2...boboi lak tu...

izan mama mia said...

meriah 3 hero bergabung...meletop...aih