Bila anak semput

Susah hati betul bila anak kesayangan diserang athma...

Tak lena tido mummy dibuatnya...

Tambahan plak sekarang ni Haziq dah pandai bangun kejutkan daddy....yg bestnya coz dia tak kejutkan mummy...kejutkan daddy...tapi mummy yg bangun sebab daddy tak sedar anak panggil..

Tengok tengok...rupanya dia susah nak nafas...terpaksalah mummy dukong dulu...bagi lena..baru letak atas bantal tinggi....

Kesian dia


Masa g ambil gas kat Hospital Serdang...

Ni gambar 1st nebs ...lemah sangat..nak nafas pun susah...sian sangat....

Langsung tak melawan atau menolak bila pasang topeng tu..kalau tak berapa kuat sangat athma dia..mau dia tak mau pakai topeng tu..


ni masa s\2nd neps.....mula mula masih lemah lagi.

Pergi Hospital dengan mummy ajer...kita tumpang uncle yg nak hantar atuk g Hospital Serdang sebab check up mata...so terpaksalah ambil gambar sendiri...daddy work plak

Dah pertengahan baru ok sikit...

Dah boleh pegang sendiri....tak nagis..Doctor pun suka...sebab senang nak handle

Siap kenyitkan mata utk daddy....

Lawak jugak mamat sorang ni

Sempat peace lagi tau.....dah lega sikit lah waktu ni...

Dah habis 2nd nebs...sempat minum air lagi...dah boleh berlari dalam wad tu lagi....kalau tadi melepek ajer...langsung tak mau jalan...

Tapi kejap ajer...lepas tu semput balik...

Doc terpaksa bagi 3rd nebs plak....


Ni mas dah habis...tunggu doc datang check...

SIap buat lawak lagi....

Masih tak mau jalan ...kena dukong gak sampai balik




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

5 comments:

mas said...

alahai siannya dia...abg kuat kn syg...cepa2 sihat ye..adik2 nk ajak main tu...(:

wan nurul hezrina said...

kesiannya..dia ada athma ek?mmg dr kecik ker?kesian.mmg kita sbg mummy rasa tak tenteram bila anak sakit

MAMA CACA said...

ziela, cuba bagi dia makan sarang burung walid gold warna pink..anak member aku asma teruk gak..pas dia amik supplement ni terus kurang asmanye..aku pun amik gak..satu botol RM250.00 CUBA LAH mana tau boleh kurangkan serangan asma dia

Salina@IbuAqil said...

alahai kesian dia.. ina x sampai hati bila anak semput ni.. Aqil pun jenis semput jgk orgnya tp kalo dia dpt batuk yg teruk jenis x berenti2 tu.. kadang sampai berlekuk dadanya..

Ummiexclent Hamid said...

SALAM UKHUWAH..
sori nak menyampuk skit... nak share pasal anak semput ni.. baca la blog saya... just sharing... Insya Allah