Aktiviti Wajib sebelum keluar rumah


 Sejak dah beranak tiga ni.....setiap kali nak keluar rumah..memanglah agak kelam kabut sikit..nasib baik daddy banyak membantu..kalau tak..memang x keluar rumah lah kita semua...

Orang pertama yg harus disiapkan adalah si kembar handsome..kena mandikan sorang sorang ... lepas tu pakaikan baju...biasanya bab mandi tugas daddy...siapkan anak tugas mummy..tapi selalunya mummy leavekan daddy..biarkan dia uruskan semua sementara mummy settlekan keperluan yg nak dibawa termasuk stock susu yg perlu dibawa

Kalau daddy yg uruskan..jadilah mcm kat bawah ni...stokin x pakai..bedak tak pakai...tapi tak per...kerja senang ajer tu...mummy boleh settlekan..


Harith kalau dah siap mandi nak tido ajer...Hafiey mencebik nak nagis ajerlah tu





***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

9 comments:

aNaYaNa said...

Eheee..2 karakter twin yang berbeza..sweet..

SURIA AMANDA said...

si hensem ni dah makin bulat kan...seronok jer kan..nanti lah bawak jumpa ngan anak dara si Lisa..hehehehe...

Mrs.Imran said...

seronoknya ada twin, mmg akan kelam kabut harian kita, tp kegembiraan tuh akan menutupi segala kelam kabut kita seharian...

Mama Gee said...

bestnyaaa....terasa masa begitu terisi sekali...tak menang tgn pun ya kan...

Salina@IbuAqil said...

fuyoo!! dpt bayangkan.. tmbh tiga2 hero nak dihandle.. ;)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam ziela..Lama xsinggah kat sini hingga k.atie xtau ziela dh lahirkn twins.Tahniah yer..comel sgtttttt!!

Rizziela said...

Ana,
Memang berbeza..kecik kecik dah nampak..esok dah besar lagi ketara la..

K.Long Suria Amanda,
tu la..teringin nak jumpa lisa & twin..ada contact no tak? nak ajak dia joint group kembar

Mrs Imran...
memang kelam kabut..tp best..

Mama Gee,
Tu la..x menang tangan..sampai tido pun x cukup

Salina..
tu la..3 hero sekali gus..memang lah penat sesangat...

k.Atie..tu la..jemputlah singgah selalu kat teratak sepi saya ni :D

Myra Jay said...

Sukanya tengok akak dengan gelagat kembar nie.. :)

Ada tip dapat baby kembar??

Rizziela said...

Myra Jay,

x ada tips la....semua tu rezeki dari ALLAH...lagipun both mom & dad akak ada adik kembar :D so mungkin gen akak tu kuat kot :D